Gyldne svaberg og bølgeskvulp

Jeg forelsket meg i synet av de fantastiske gyldne svabergene og det dyp mørkeblåe havet, da jeg stiftet bekjentskap med skjærgården i Vestfold, for omtrent 13 år siden. Min svigerfamilie har hytte på Tjøme, og første gangen jeg kom ut i båt i skjærgården rundt Tjøme falt jeg pladask for de helt fantastisk flotte fargene i skjærgården . Jeg simpelt hen elsker den og kan ikke få nok. Jeg er kanskje den ivrigste i familien til å foreslå båtturer når vi er der nede. Jeg får en helt spesiell indre ro på båten, og kan ikke få knipset nok bilder eller sett nok av naturen.

Jeg vet ikke om det var underbevisstheten som var med på fargevalget eller hva det var, men toppen jeg har strikket mens vi har vært i Øst- og Vestfold denne måneden er omtrent i samme fargeskala som min elskede Vestfolds skjærgård. Hvem skulle tro at jeg skulle falle så pladask for en slik natur, jeg som er så glad i svaberga, fjella og fjordane som jeg har vokst opp med i Ålesund. Jeg kan vel ikke annet si enn at jeg har et stort hjerte for naturen, og mye ligger mitt hjerte nært 🙂

I sommer fant jeg den samme fargeskalaen i Østfold også. Vi var på besøk hos naboene våre hjemme i Bærum, som har hytte på Skjæløy, midt i mellom Larkollen og  Hankø. Bildet av barna på brygga er derfra.

Toppen jeg skrev om i forrige innlegg strikket jeg ferdig på Tjøme. Men jeg la igjen monteringsnålene mine hjemme, så den jobben tok jeg med meg hjem. Jeg må innrømme at denne toppen hadde en trang fødsel. De av dere som følger Strikkelidenskap på Facebook har kanskje sett at jeg har meldt om 2 opprekkinger. Jeg var faktisk en stund på nippet til å gi opp, men jeg forsøker å spare litt penger siden jeg har tatt ut ekstra ferie uten lønn i sommer, så jeg bet tennene sammen og gjøv løs. Jeg ville bli ferdig! Jeg angrer ikke på det nå som den er ferdig. Det hadde vært synd om dette nydelige garnet ble liggende i garnkista 🙂

Bølgene strikkes omtrent som sikksakk mønster; felling og øking av like mange masker pr. omgang. Mønsteret finner du på ull.no.

Jeg startet med å legge opp til størrelse M, men det ble altfor stort. Årsaken er at strikkefastheten på garnet jeg brukte, Vipe, ikke er den samme som garnet som er brukt i oppskriften, noe jeg glatt overså da jeg begynte prosjektet. Det gjorde at jeg måtte rekke opp den første gangen, og la opp hele 80 masker mindre på 2. forsøk. Jeg trodde jeg hadde regnet meg frem til riktig maskeantall videre oppover på toppen, men gikk i fella en gang til da jeg var kommet til partiet med gylden gulfarge. Jeg felte for sakte og fikk ikke den innsvingen som jeg ønsket.

Nå er disse tabbene gjemt, men ikke glemt. Jeg skal være mer nøye med å sjekke disse detaljene neste gang, slik at jeg unngår å bruke tid på å rekke opp. Det er ikke det minste morro!

Jeg vil takke alle dere som tar dere tid til å legge inn kommentarer på bloggen, og sender meg mailer. Det inspirerer meg veldig. Mens vi var på Tjøme fikk jeg til og med en mail fra en dame som lurte på om jeg hadde lagt ned bloggen siden jeg ikke hadde lagt ut noe på lenge. Det er deilig å være savnet 🙂

Ha en strålende dag!

This entry was posted in 01Strikk and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Gyldne svaberg og bølgeskvulp

 1. Ingunn says:

  Det går an å si “Ja takk, begger deler”!
  Nydelig topp du har strikka! !
  Det er nå en gang slik at har vi strevd litt, så er det dobbelt deilig å bli ferdig.
  Det slår meg gang på gang at det er mye matematikk i strikking.

  Ønsker deg en fin mandag!

 2. Anonymous says:

  Jeg er glad for at du synes naturen og fargene er fantastiske på svabergene på Tjøme, toppen du har strikket i sommer er jo bare helt nydelig og minner om sommer. Helt riktige farger å strikke på hytta. Jeg er jo også så utrolig glad i å være der, nære naturen enten det er full sommer eller ikke.
  klem fra Else/svigermor

 3. Hobbybruket says:

  Toppen ble utrolig fin og helt klart verd litt strev. 🙂

  Jeg er helt enig med deg at skjærgården både på Østfold og Vestfold siden er vakker og den gir meg ro i sjelen på samme måte som jeg opplever når jeg tar meg en tur opp på fjellet. 🙂

  Ha en fortsatt deilig uke!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s