FargeLidenskap

Jeg er veldig glad i farger. Men jeg er ikke god til å se hvilke farger som passer sammen. En gang satte jeg i gang med å strikke selbuvotter med sennepsgul og rød/burgunder farge. Det var ikke pent. Jeg skjønte fort at votten ville bli både tommel-løs og søsken-løs. Den er i dag fremdeles enebarn.

Etter hvert har jeg funnet ut at farger er fint, om man bare kan begrense seg litt. Når jeg strikker selbuvotter har jeg alltid enten hvit eller sort som farge nr 2. Denne fargelidenskapen min gjør jo at jeg får mye flott og fargerikt restegarn. Så mye hadde jeg liggende tidligere i år at jeg fant ut at jeg ville ha nok til å strikke en hel genser. Og alle fanaplaggene som ble lagt ut på Instagram, fristet meg til å strikke en restegarns kofte med Fanamønster.

Det var fantastisk moro å strikke kofta. Ikke minst var det moro å sette sammen alle fargene, og se at det faktisk gikk å kombinere alt restegarnet jeg hadde liggende, bare de fikk en buffer med hvitt mellom seg. Jeg måtte kjøpe til hvitt garn og blått som jeg strikket Fanarosene med, men bortsett fra det brukte jeg kun restegarn, og fikk slanket haugen ganske bra.

fanakofte

Restegarnet er Mitu og Lima. Knappene er rester fra diverse plagg. Jeg tenkte først at jeg skulle kjøpe knapper, men da jeg fant ut at knappene ville koste mer enn garnet, gikk jeg heller på leit i alle sysakene mine og fant alle bortsett fra en. Den fikk jeg av min svigerinne som jeg også engasjerte i knappejakten.

Jeg mente først at det ikke stod mitt navn på jakka, og lurte lenge på hvem jeg skulle gi den bort til. Nå ser jeg klart at det står mitt navn på den, og jeg har tatt den i bruk 🙂 Jeg er veldig fornøyd med resultatet 🙂

ac_fanajakke

Takk for at du leste blogginnlegget mitt 🙂

This entry was posted in 01Strikk and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to FargeLidenskap

 1. Ingunn says:

  Jakken din ble kjempefin! Du har all grunn til å være stolt over dette restegarnsprosjektet!
  Lykke til med det neste! Regner med du har fått blod på tann nå.

  Klem fra Ingunn

 2. Else / svigermor says:

  Denne jakken ble utrolig flott, og kan gi mange nye ideer til “kofter”, man må bare ta sjansen på nye fargesammensetninger !!

 3. YlvaTT says:

  Herleg jakke! Det var jo kjempedigg med alle fargane! Tums up!

 4. Birgitte says:

  Syns ikke det ser ut som et restegarnprosjekt, for fargene ble så fine sammen! En unik og flott fanakofte:)

 5. Stine says:

  Utrolig flott restgarn-jakke du har strikket:) Er imponert! Jeg holder på med “enklere” prosjekter, ala rillejakka di. Jeg sliter med å få jakkeslagene til å henge pent ned (de spriker til hver side).. Har du noen tips? Øker du foreksempel midt under ermene og/eller ute ved stolpene?
  Hilsen Stine.

 6. Ann Christin says:

  Hei Stine. Så hyggelig at du liker Fanajakka mi 🙂 Har ikke noe tips ang. rillejakke. Jeg øker ikke etter at jeg er kommet under ermene, ei heller ved stolpene. Håper du finner ut av det. ac

 7. Lene Sjøvoll says:

  Hei! Skulle gjerne hatt oppskrifta på denne jakka, for den vaaaaaar sååååååå fin 🙂

 8. Ann Christin says:

  Tusen takk for hyggelig kommentar, Lene. Jakka ble til mens jeg strikket, så jeg har dessverre ikke noe oppskrift jeg kan gi deg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s