PuffReady

Første gang jeg så en strikket puff, var i et interiørmagasin. Hvor vanskelig kan det være? tenkte jeg. Når jeg så at prislappen på noen av puffene nesten bikket 5 000 kr, bestemte jeg med for at det ikke er vanskelig å strikke en puff. Jeg surfet litt på nettet og kom over oppskriften på PuffDaddy hos Pickles.

Denne puffen er strikket med 3 tråder Eskimogarn på pinner 10. Skulle jeg strikket den nå hadde jeg valgt et annet garn. Eskimo loer, og det holder seg ikke godt for røff bruk, som man må beregne på et møbel som står på gulvet, det både barn og bikkje beveger seg 🙂 En kollega av meg valgte Sandnes Fritidsgarn i stedet for Eskimo. Hun kjøpte 18 nøster og strikket 3 tråder sammen, slik jeg gjorde med Eskimogarnet. Pickles har et annet garn som de anbefaler til puffen.

Utfordringen med denne puffen er ikke å strikke den, selv om det er tøft nok med tykk tråd og tykke pinner, men å få snurpet den så godt sammen at man blir fornøyd. Det er jo ikke til å unngå at det blir et åpent hull i begge ender når mange tykke masker skal snurpes sammen. Om du vil kan du jo sy på en skinnlapp eller et annet stoff som lokk.

Jeg brukte en tykk bomullstråd for å snurpe sammen endene. Du bør bruke en tråd som tåler å bli dratt skikkelig i, og som ikke skjærer seg inn i fingrene dine når du drar til. Fyll den med 2 dundyner, og den holder seg utrolig godt. Når den blir litt flat pga. for mye påsitting, er det bare å dra litt i toppen, og slippe den ned på gulvet, og den har fått igjen sin fine runde og flotte fasong 🙂

Puffen har vi tatt med oss til hytta på fjellet. Der er den i flittig bruk både hos voksne og barn. Jeg ser ikke bort ifra at puffen får søsken med tid og stunder 🙂

This entry was posted in 01Strikk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s