Hjertekjolen

Inspirasjonen til Hjertekjolen fikk jeg fra Tulip&Tatamo for noen år tilbake da de begynte å lage sine flotte kjoler(i stoff) med hjerte. Dere husker kanskje den knall gule kjolen med en rød tulipan på skjørtet som Märtha hadde på seg i et bryllup i Spania? Den var det Tulip&Tatmo som lagde.

Jeg funderte litt frem og tilbake hvorvidt jeg skulle strikke hjertet inn, brodere det på eller strikke et hjerte helt separat for å sy det på til slutt. Siden jeg er en ganske bedagelige personer bestemte jeg meg for å strikke inn hjertet, da ble det mindre jobb. Når mønsteret står helt alene på plagget slik hjerte gjør her, er det enkleste å strikke frem og tilbake. Alternativt ville jeg måtte klippe av tråden for hver omgang, eller trekke tråden tilbake til starten, noe som ville føre til mange lange tråder på baksiden, noe jeg ikke ønsket.

Felling til ermene bestemmer plasseringen av hjertet, for det er jo da jeg begynner å strikke frem og tilbake. I etterkant ser jeg at hjertet nok burde vært litt lenger ned på kjolen, men gjort er gjort. Neste gang får jeg finne på noe annet 🙂

Hjertekjolen er strikket med PT5, som for øvrig er mitt yndlingsgarn, på pinne 3,5 Jeg la opp 400 masker, og delte opp arbeidet i 6, for å felle 2 masker på hver side av merkene ca hver 10. omgang. Dette gjør at skjørtet på kjolen får en herlig volang. Jeg elsker volanger:)

Jeg kan vel ikke annet si enn at jeg hadde kjempeflaks, for da jeg hadde strikket opp til midjen var omkretsen det den skulle være for å passe min kropp. Jeg økte noen masker  opp mot ermhullene og over bysten. Felte av til ermene og strikket inn hjertet.

Ermene er strikket som klokker. Det vises ikke så godt på dette bildet. Jeg fant ut at ermene var for korte da jeg hadde montert kjolen ferdig og prøvde den, så jeg strikket på mansjetter 🙂

Når jeg strikker kjoler funderer jeg også på hvilket tilbehør som vil passe. Jeg lager som regel enten øredobber eller et smykke til de kjolene jeg lager. Til denne laget jeg øredobber.

Hjertekjolen er min favorittkjole fordi den har en helt fantastisk form; volang og klokkeermer. Kombinert med herlige farger er kjolen en skikkelig humørspreder 🙂

This entry was posted in 01Strikk and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s