Glemt genser ble ny pute

Jeg har lenge hatt en hvit flettegenser liggende i skapet. Jeg har ikke strikket den selv, men jeg har ikke hatt hjerte til å kaste den av den grunn. De siste årene har jeg ikke brukt den fordi den mangler form. Med det mener jeg den har ikke noe feminint snitt, som jeg er glad i. Dette ser dere av bildet. Men jeg har ikke kvittet meg med den, fordi den er så myk og god, og som Øystein Sunde synger: Den kan jo komme til nytte en dag 🙂

For noen måneder siden flyttet jeg den fra klesskapet mitt til syrommet mitt. Og da jeg for noen dager siden kom over en pute i stuen til barna, med trekk med ødelagt glidlås, var det klart hvilket nytt liv flettegenseren skulle få. Det skal få vise seg frem, daglig, som trekk på en pute.

Jeg sydde i glidlåsen først. Glidlåser er en morsom utfordring, synes jeg, så den oppgaven ville jeg angripe først. Bredden på genseren passet perfekt til puten, så jeg slapp unna med 2 sømmer, en oppe og en nede.

HvitFlettePute

Forhåpentligvis blir ikke ermene liggende og vansmekte like lenge som genseren har gjort. Jeg kunne tenke meg å lage pulsvarmere av dem. En liten heklet bord i begge ender hadde kanskje gjort seg? Har ikke planene helt klart enda. Frem til nå har jeg kun sett på genseren som et nytt putetrekk. Så det kom litt bardust på meg at jeg plutselig satt igjen med 2 ermer og en hals, i tillegg til et nytt putetrekk 🙂 Vi får se hva jeg gjør med disse avklipte delene. Kaste dem kommer jeg ihvertfall ikke til å gjøre, for hvem vet når de kan komme til nytte 🙂

Ha en fin kveld 🙂

This entry was posted in 01Strikk, 02Litt interiør and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Glemt genser ble ny pute

  1. Ingunn says:

    For et herlig prosjekt! Er det ikke artig å få til noe fint av velbrukte plagg? Nytt liv til gammel genser er bra. Skal bli spennende å se hva det blir av ermene….

    Klem fra Ingunn

  2. Fride says:

    Herlig, ble jo kjempefint 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s