Downton Hatt

Jeg elsker tv-serien Downton Abbey. Klærne er fantastiske, og jeg ønsker ofte når jeg ser folk gå rundt i utslitte treningsdresser at det var mere natulig å kle seg mer ordentlig enn hva som er vanlig nå for tiden. Vel, nok om det. Seriene er ihvertfall flott og jeg gjør ganske mye for å få med meg hver episode. Så da jeg kom over en oppskrift som het Downton Hat, ble jeg selvsagt nysgjerrig med en gang.

Jeg strikket først en prøve hatt til meg selv, med restegarn. Jeg hadde ikke nok garn til å strikke min hatt slik oppskriften beskrev, men tilstrekkelig til at jeg dro av gårde og kjøpte garn til 2 nye hatter, til mine 2 døtre.

DowntonHat

Oppskrift med video finner du her. Jeg strikket hattene med Lima fra Garnstudio. Garnstudio har 50 % rabatt på bla. annet Lima, som gjør at hodeplagget blir veldig rimelig. Jeg brukte ikke fullt 2 garnnøster pr hatt. De var enkle og strikke og det gikk fort unna 🙂 Kanskje en julegaveide?

Med disse flotte hattene må jeg nok kle opp jentene mine litt oftere i kåpe og hatt. Nå som vinteren og kulden er her, med jula rett om døra, blir det nok mange anledninger til å få luftet disse flotte hodeplaggene.

Ha en strålende 1. advents kveld 🙂

This entry was posted in 01Strikk and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Downton Hatt

  1. Stine says:

    Enig! Serien byr på fantastiske kostymer, og jeg drømmer meg langt bort hver søndag. 🙂 Hattene du har strikket var fine. Jeg tror jeg vil prøve meg på en sånn. Hvilke garntyper kan man bruke mon tro? Jeg har ikke tilgang på Lima. Hilsen Stine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s