Alternativ Marius-kjole

Den alternative Marius-kjolen er ferdig, og med den årets siste store strikkeprosjekt. Heretter blir det bare strikking av julekuler.

Som dere ser endret jeg på Mariusmønsteret, inspirert som jeg var av Arne&Carlos og deres Space-invaders versjon av Mariusgenseren. Jeg synes  min versjon ble vellykket også. Hette strikket jeg også på kjolen. Hette har jeg aldri strikket før. Jeg har studert hetter på alle plagg mulige hetteplagg; på boblejakker, fleecejakkene til jentene mine, regnjakker, etc.  Og i hodet forsøkte jeg å finne ut hv0rdan dette kunne strikkes. Det hadde vel vært lettere å finne en oppskrift, vil du nok si. Men jeg er nå en gang slik at jeg vil finne ut av ting selv.

Underveis mens jeg strikket lekte jeg med tanken å strikke hjerter på ryggen, men fant ut at det var bortkastet med hetten som kom til å dekke dem. Men jeg pyntet hetten med en liten dusk, som absolutt satte prikken over I’en. Har ikke laget en slik en tidligere heller, så jeg googlet dusk-bilder, og satte i gang. Surret tråden rundt mobilen min som jeg mente var akkurat passe stor. Tvinnet en snor og festet den til kjolen. Skjønnheten ligger i detaljene, er blitt mitt slagord:) Deilig å se at halssmykket jeg laget for noen år tilbake passer god til denne kjolen også. Så slipper jeg å tenke på å lage et nytt 🙂

Kjolen er strikket med Pt5, mitt favorittgarn, på pinne 3,5 nede på skjørtet, og pinne 3 på resten.

This entry was posted in 01Strikk and tagged , , , . Bookmark the permalink.

32 Responses to Alternativ Marius-kjole

 1. Livm says:

  Fantastisk flott arbeide du har utført. Nydelig kjole og du er heldig som tåler å ha ull rett på kroppen 🙂

 2. Marianne M says:

  Utrolig kul design!!! Denne kan du bli rik på!
  Forøvrig er jeg på jakt etter den perfekte høyhalsede genser, ikke for tynn/tykk, fast i fisken, og behagelig og passe varm. Litt fiskeraktig i uttrykket. Har du noen forslag til garn/mønster etc….

  Marianne M

  • Ann Christin says:

   Skal vel godt gjøres å bli rik på et kjoledesign, men takk skal du ha, Marianne 🙂 Hvilket uttrykk tenkte du på ifbm. fiskergenseren din? Type Aran-genser, eller noe som heller mot den gamle islenderen?

 3. Utruleg fin kjole, nydelig mønster og fasong, imponert.

 4. Marit says:

  Kjempelekker kjole! Helt klart vellykket. 🙂

 5. Marit says:

  🙂 Prøvde å legge deg til på strikkeblogger, men det gikk ikke. Har du adressen direkte til rss-feeden din? 🙂

 6. Sissel says:

  Så flott kjole, nå fikk jeg lyst å strikke kjole igjen 😀

  Ha en flott 2.søndag i advent 😀

 7. Inger-Lise Petersen says:

  Dette var SUPERFLOTT !!! er det mulig å få sånn nogenlunde maskeantall og oppskrift,eler er det hentet fra en annen kjoleoppskrift ?

  • Ann Christin says:

   Hei Inger-Lise. Takk for at du tok turen innom bloggen:) Kjolen er egentlig en avart av Reinsdyrkjolen som jeg strikket tidligere i år, som begynte som et skjørt som Arne & Carlos designet for Dale. Skjørtet endte som kjole simpelthen fordi jeg er kjolegal 🙂 Du kan ta en titt på skjørtet til Arne & Carlos så finner du maskeantall 🙂 http://www.dalegarn.com/images/misc/201102100603283.pdf Jeg felte ganske mange masket etter at jeg hadde strikket ferdig mønsterdelen. Om du trenger hjelp til å finne ut hvor mye som må felles i midjen, si ifra. Jeg måtte prøve meg frem og rekke opp flere ganger:)

   • Inger-Lise Petersen says:

    Hei du
    Nå ble jeg GLAD !!!
    Så hyggelig at du tok deg tid til å svare,jeg er HVER dag innem hos deg….må det det er så mye fint.
    Kjolegal…..du vil IKKE tro hvor mange jeg har.Jeg <3<3<3 elsker kjoler……………

    Har fått helt dilla på strikkekjoler,men mye kjedelig og "tantete" design,kanten nede / plisse`et gjorde virkelig susen.
    Her i Tromsø kan vintrene være kalde,men med en ullkjole kan man både være fin og varm.
    Tusen tusen takk for at jeg kan få hjelp underveis,mulig jeg må det siden jeg er :"Skårunge" :-)))) God helg og ha hyggelig Adventstid med dine. <3-lig hilsen Inger-Lise

 8. thrinemb says:

  Hei
  Er enig med de andre over her – kjempelekker kjole. Har strikkedilla, men går som regel i sokker, votter, skjerf og gensere til familien da jeg er eneste strikker.. Har virkelig lyst til å prøve meg på denne i grått eller sort. Men aller mest ønsker jeg meg en knall rød kjole!
  Takk for bloggen – fant den via fbs strikke-hekle. Kommer til å følge deg fremover 😉

  God jul fra Trondheim

 9. MayM says:

  Denne ble alldeles nydelig. Tatt en titt rundt i bloggen in. Jammen lager du mye flott 🙂

 10. kongladesign says:

  Lekkert, kreativt og for en fasong!!! Blir superglad når jeg ser hjemmestrikk hvor fasongen og detaljene virkelig er jobbet med. Nydelig utført !!! 😉 😉 😉 – ja også er jeg veldig glad i fargene du har brukt 🙂
  Klem Tove

  • Ann Christin says:

   Tusen takk, Tove. Ja, jeg må innrømme at jeg var heldig med denne 🙂 Jeg har hatt den på i hele dagdag, og koser meg veldig med den. Jeg liker veldig godt fasongen 🙂
   Klem ac

 11. hobbybloggerne says:

  Fy flate. Denne var bare kjempe lekker!!! Du er flink altså 🙂
  Vi følger bloggen din nå, for her var det mye fint!!

 12. tine says:

  kjempe nydelig:)
  har du fulgt oppskrift? isåfall hvilken?

 13. Lill Nordhagen says:

  Har du ca oppskrift på denne? Utrolig flott

  • Ann Christin says:

   Hei Lill. Så hyggelig at du liker min favorittkjole 🙂 Desverre har jeg ikke notert noe mens jeg strikket. Den ble liksom til under veis 🙂 men jeg husker jeg la opp 450 m til plissekanten, og at jeg felte en del etter mønsteret for å få unnsvingen tilpasset meg 🙂 Det er mulig jeg litt av selve hjertemønsteret som jeg kan sende deg 🙂

 14. Lill Nordhagen says:

  den er rett og slett fantastisk♥ hadde vært supert med et mønster,

 15. Nydelig kjole – jeg strikker også noen ganger bare etter hodet og det jeg har lyst til å ha på.. Legger opp måler og prøver – rekker opp og lager nye feil 😉 litt spennende det også. Men nå har jeg begynt å notere litt – arti og kunne dele videre. Men tid til blogg.. Nei det har jeg ikke 🙂 Du lager forresten mye flott!

 16. Lene Marie Linnerud Solberg says:

  Mulig å få oppskrift på denne?? Gjerne med Mariusmønster..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s