Mere kuler…

Jeg hadde egentlig bestemt meg for å ta en pause fra julekulene etter at jeg hadde lagt ut bilder av de første ferdige kulene. Det gikk en dag, så ble abstinensene for smertefulle og jeg måtte begynne på en til. Jeg strikket da denne, en skikkelig fjellhytte-julekule som jeg straks skjønte vil passe perfekt på juletreet på hytta på Norefjell, hvor vi skal feire julen i år. Kulen er strikket med alpakkagarn, og noe pelsgarn som jeg hadde liggende, som akkurat var nok til at ekornet fikk en myk og hårete hale 🙂

Denne kulen motiverte meg til å lage flere hyttekuler med “våre” hyttefarger.

Tilbehørsfargene på hytta er mørk brunt og turkis/lys blå. Jeg kjøper ikke noe som ikke har en av de fargene, være seg slikkepott, skjærefjel, pute, stearinlys,  til og med Tivoli radioen vår er turkis. Jeg har vært veldig streng på denne regelen, bortsett fra når det gjelder juletrepynten.

Men i år ser jeg ingen grunn til å fire på kravene, siden jeg skal strikke julepynten selv.

Med det i tankene begynte jeg å tenke på hva neste kule skulle strikkes av, og kom på at jeg har en pose gammelt alpakkagarn i fargeskalaen som er tillatt på hytta. Det vil nok passe bra.

Kule nr. 2 som jeg strikket var med dobbel tråd Drops alpakka, og enkel tråd på mønsteret. Med enkel mønstertråd og et tradisjonelt stjernemotiv, synes jeg uttrykket ble perfekt for hytta vår.

Til de andre kulene fant jeg mønster fra div. strikkehefter, og fortsatte på restegarnet. Julekolleksjonen er komplett. Jeg gleder meg til å pynte juletreet på fjellet i år!

Nå har jeg påtatt meg oppdraget å strikke julekuler fra Arne & Carlos’ julekalender for Lille Nøstet, så nå må mine egne kuler vike en stund. Men det er jo mange dager til jul, så jeg får nok strikket noe flere til eget bruk også, og kanskje noen jeg kan gi bort i julegaver også 🙂

This entry was posted in 02Litt interiør and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Mere kuler…

 1. kongladesign says:

  Kom over denne inspirerende bloggen din til ettermiddagskaffen 🙂
  Her var det mye fint !
  Artig å se disse kulene med litt “pels” på.
  Koselig med ekkorn da 🙂
  Hilsen Tove

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s