Kjolesying dagen før dagen

I formiddag satt jeg og bladde i et blad, mens jeg koste meg med en kopp kaffe. Vi hadde pakket inn alle gavene, og min mann hadde kjørt ned til svigerforeldrene mine med hele pakkehaugen. Vi skal være hos svigers i morgen, og med 3 barn og bikkje fant vi ut at vi måtte kjøre 2 turer for å få med oss alt, og gjorde unna den ene i dag. Jeg var litt matt etter all pakkingen, og trengte å slappe av litt. Mens jeg bladde fikk jeg for meg at jeg skulle sy en kjole. Jeg så den for meg, silkestoff i bærestykket og  hvit ullboclet i skjørtet. Jeg har strikket en stund på noen ermer som jeg hadde tenkt skulle settes på en hvit ullkjole, men det har gått trått med ermene, så bocleten har ligget på vent.

Silkestoff kjøpte jeg for en stund tilbake hos Stoff og Stil, og tråd hadde jeg, så jeg satte i gang. Silkestoffet var et herk å sy. Silketrådene strakk seg for et godt ord, så det kom noen “gloser” mens jeg holdt på. Ullbocleten var derimot en drøm å jobbe med.

Vinterkjole

Jeg fant ut at prøvedukka mi er “tykkere” enn meg. Jeg fikk ikke kjolen over hodet hennes, så jeg måtte være modell selv. Silje og Sofie stod bak kamera. Den ene knipset mens den andre gjorde ablegøyer for å få meg til å smile på bildet. Jeg forsøkte å si til dem at jeg kom til å kutte av hodet når jeg redigerte bildet, men det prellet av dem som vannet på gåsa 🙂

Kjolen ble faktisk akkurat slik jeg så den for meg da jeg fikk ideen. Jeg vurderer på om jeg skal ha på meg den i morgen kveld… Vi får se 🙂

Juledesserten som jeg har lovt svigermor å ordne er blitt satt på vent frem til nå, så det er best jeg avslutter og setter i gang. Pavlovaen stekte jeg inne i mellom legg og belegg på kjolen. Nå gjenstår det å gjøre karamellpudding klar for vannbadet sitt, som den skal kose seg i i natt. Jeg har visst lovt å ta med brød til 1. dags frokosten også, men det fikser jeg i morgen tidlig. Får sikkert ikke sove så lenge allikevel 🙂 Med 3 barn som forventer at julenissen har vært på besøk i sene nattetimer for å fylle opp strømpa, blir det nok tidlig oppstandelse i heimen.

Jeg ønsker dere nok en gang en riktig god jul 🙂

This entry was posted in 03Sydde plagg and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Kjolesying dagen før dagen

 1. Ingunn says:

  Imponerende å ha ro på seg til å sy kjole dagen før dagen! Fin ble den også. Bruk den i morgen, og ha ei riktig god jul!

  Klem fra Ingunn

 2. Guro Eriksen says:

  Så fin kjole du har sydd! Kjempefin. Kanskje det er årets julekjole? 🙂
  God jul fra meg 🙂

 3. svanhild says:

  Velig flott kjole!
  Kan anbefale å bruke nye tynne nåler når en syr i silkestoff. Vet ikke om det var det som var problemet, men om nålene er litt slitt og butt drar de raskt ut tråder i stedet for å gå rett gjennom stoffet.
  Alltid mye fint og spennende på bloggen din. er ofte innom kikker og blir inspirert. Takker for fin blogg og ønsker deg en god jul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s