Hekta på puter og transfer papir!

For en stund tilbake begynte jeg å sy putetrekk. Jeg ble tiltrukket av utfordringen med å sy med glidlås, som jeg aldri tidligere hadde sydd inn i noe som helst, og som jeg hadde hørt var SÅ vanskelig. Hvor vanskelig kan det være, da, tenkte jeg. Om jeg greide å sy puter med glidlås, ville jeg sikkert greie å sy inn glidlås i Setesdalskofta som jeg hadde strikket til sønnen min.

Jeg begynte med å sy et helt enkelt putetrekk av billig stoff og innerpute fra Ikea. Jeg ble så fornøyd at jeg fortsatte med å sy linputer påsydd bilder av barna og bikkja. Bildene printet jeg på papir som kan strykes på stoff, såkalt Transfer papir. Jeg har brukt papir kjøpt hos Foto Knudsen, og på Panduro.

Jeg er mest fornøyd med transfer papiret jeg kjøpte hos Foto Knudsen. Dette papiret har et mønster på baksiden som endrer farge etterhvert som du stryker så du vet når du har strøket lenge nok. Det gjør du ikke på papiret fra Panduro, som gjorde at jeg brente noen bilder før jeg fant ut hvor lenge jeg måtte stryke for at det skulle bli pent.

Bildene strøk jeg på et hvitt bomullsstoff, som jeg sydde på putene med fliselin mellom puten og bildet. Puter ble det både til stua, hytta og lekehuset til barna.

Og jeg stoppet ikke med det. Jeg forsatte med å printe og stryke bilder av mine kjære og nære på handlenett(som jeg kjøpte på Panduro), og laget også noen som jeg ga bort i julegave. Her ser dere bildet av et nett som jeg lagde til en kjær kollega, som er trillingmamma! Jeg har fått hennes tillatelse til å legge ut bildet av nettet, som jo også er et bilde av henne med trillingene:) I tillegg laget jeg nett til min beste venninne, mamma og svigermor som de fikk til jul. Disse fikk jeg ikke tatt bilde av, men gavene ble vel mottatt, og de brukes daglig 🙂

Etter å ha sydd en del puter med glidlås fikk jeg endelig satt i glidlås i Setesdalskofta til min sønn også. Jeg rakk det før han vokste ut av den 🙂

De siste printe-og-stryke-på prosjektene mine er vintage bilder på hvite topper. Disse bruker jeg mye under forskjellige gardigans.

This entry was posted in 02Litt interiør and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Hekta på puter og transfer papir!

  1. Mariann Myrvang Westvig says:

    Hei
    Lager du slike linputer med bilde for salg??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s