Det er utrolig hvor mye man får gjort på en helg! Pga. dårlig vær har helgens hjemmesysler for det meste foregått innomhus. Lørdag lagde jeg ostekake og cake pops til min venninne Mariannes datters konfirmasjon. Ostekaken er en av mine favoritter. Jeg elsker både å lage den og spise den. Bunnen består av Digestive kjeks, smør og kanel. Kremen er smøreost, pisket krem, sitron og gelantin. Rundt kanten setter jeg halve jordbær. På den måten slipper jeg å pynte med krem rundt, og jeg synes den blir flottere å se på 🙂
Cake popsene lagde jeg som en bonus til Andrea. Jeg mener at ethvert kakebord med respekt for seg selv bør ha innslag av disse fantastisk morsomme og velsmakende kakene, og siden Marianne ikke hadde det på kakelisten, ville jeg overraske henne med disse rosa pinnekakene 🙂
Lørdagen lagde jeg også aïoli og No Knead Bread, som vi spiste til lørdagstapasen. Når det gjelder aïolien er den blitt fast innslag i kjøpeskapet, og noe vi har på både smørbrød, salaten, kveldskos etc. Spesielt jentene er kjappe til å etterlyse mer når det er tomt 🙂 Denne gangen lagde jeg NK bread uten den siste melbrettingen og hevingen. Jeg fikk tips av en annen Marianne som har bakt mye NKB at hun droppet de 2 siste stegene, og det med godt resultat. Dette gjør jo at det tar enda mindre tid å bake dette fantastiske brødet, så nå er det ingen unnskyldninger for å ikke prøve det. Oppskrift og fremgangsmåten finner du her.
I tillegg til alt dette kjøkkenarbeidet lagde jeg meg også 2 par øredobber. Jeg var en kjapp tur i byen og handlet inn perler på favorittperlebutikken på Majorstua, og her ser dere resultatet.
Tidligere har jeg laget øredobber med ferdige ringer, men har egentlig alltid likt bedre de som er laget med wire. Jeg kjøpte memory wire, og fikk til løkkene ganske greit.
I dag, søndag, har jeg laget cup cakes og pizzasnurrer. Cup caksene var et ønske fra eldstemann, som elsker søtsaker, og syntes det var lenge siden jeg hadde bakt cup cakes. Ja, det var omtrent 2 uker siden sist 🙂
Bunnen er sjokolademuffins, og på toppen har jeg smørkrem farget med rosa gele. Jeg har ikke brukt gelefarge så mye tidligere, og var overrasket over hvor lite som skal til for å få denne fargen. Bare et knivsodd er tilstrekkelig 🙂
Pizzasnurrer baker jeg fra tid til annen. De er alltid gode å ha i fryseren når barna er litt lei av den triste brødskiva i matpakken. Da tar jeg opp 3-4 pr. barn kvelden i forveien og putter i matboksene, så er det klart til spising dagen etter. Pizzasnurrene denne gangen skal spises på sommeravslutningen for eldstemann, som er på tirsdag. Vi tiner noen snurrer og lager en lett salat, så er maten klar til sommerfest på skolen. Kjappe løsninger er tingen nå i disse før-sommer tider. Jeg lager snurrer med grovt mel, så på den måten er de ikke mer usunn enn vanlig brød med pålegg. Jeg fyller med tomatsalsa, skinke og mozzarella pluss litt oregano. Ungene elsker dem 🙂
Litt strikking fikk jeg også tid til inne i mellom alt annet. Jeg har begynt på en tunika til Sofie i Lerke, designet av Tine Solheim. Den skal ha en volangkant nederst som strikkes med pinne 6. En utfordringe for meg som pleier å rase av gårde på smalere pinner. Resten av kjolen skal strikkes med pinne 3,5, og det gleder jeg meg til 🙂
Nå skal man ikke fokusere på de tingene man ikke får gjort, har jeg hørt, men jeg hadde planer om å male et bilde med akrylfarger denne helgen. Jeg kjøpte lerret og farger på lørdag. Planen var å fikse på et bilde som jeg malte for 3 år siden, samt å male ett som jeg har planlagt i over ett år. Ja, det ble med planleggingen. Været ble for fint på slutten av søndagen, så det rakk jeg ikke. Jeg får ha det til gode til neste regnfylte helg. Om jeg ikke tar helt feil er den rett rundt hjørnet 🙂