Utradisjonelle farger på tradisjonsrike votter

Min niese fylte 18 på søndag. Hun ønsket seg Selbuvotter til dagen. Jeg synes det er superhyggelig at ungdommen bruker disse tradisjonsvottene. Så hyggelig at da jeg en dag i vinter satt på t-banen inn til Oslo, og ble sittende ved siden av en ung jente i 18-års alderen, med flotte Selbuvotter på, måtte jeg bare gi henne kompliment for vottene. Hun ble veldig glad, og fortalte at hennes farmor hadde strikket dem. På veien hjem ble jeg faktisk sittende overfor en ung mann, han var sikker rundt 20 han også, som også hadde på hjemmestrikkede mønstervotter. Slikt gleder meg 🙂

Jeg må innrømme at jeg en stund ikke trodde det kom til å bli votter på Thea til bursdagen. Det er virkelig vanskelig å sette seg ned med ullgarn og strømpepinner, nå som sola skinner nesten 24 timer i døgnet, og jeg aller helst vil oppholde meg utendørs. Men så tok jeg meg selv i nakken og la opp masker. Det viste seg at vottene gikk raskt å strikke, da jeg bare hadde fått kommet i gang.

Thea er for meg lilla. Derfor var det helt naturlig å strikke disse vottene med lilla som mønsterfarge. Men da jeg brukte korallfarge som kontrast til tommelhullet, slo det meg at lilla og korall faktisk er veldig fint sammen. Votter_TommelSå jeg strikket inn korallfarge i mønsteret også, en liten detalj. Da jeg så hvor kult det ble, bestemte jeg for å bytte ut lilla med korall på tomlene.

VOtter_Thea

Det er godt mulig jeg har gjort meg skyldig i et tradisjonsbrudd med dette fargevalget. Jeg håper ikke Thea blir kjeppjaget av “vottepolitiet” 🙂

Ha en fin dag!

This entry was posted in 01Strikk, Votter and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Utradisjonelle farger på tradisjonsrike votter

 1. else says:

  Fy søren for noen flott votter!!
  Genialt med farge”kollisjonen”, disse kommer til å bli kommentert og ønsket av alle hennes venner !!

  Else / sviger

 2. Ingunn says:

  Fine votter, og aller best likte jeg den lange vrangborden! Ukjent mønster for meg, dette, men fint er det. Selbuvotter er “in” hos ungdommen, og det er flere enn deg som er glad for det.

  Klem fra Ingunn

 3. Thea says:

  Jeg ble utrolig fornøyd! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s