Danse med ulver

For en tid tilbake kom jeg over et blogginnlegg til Hanne-Kristine. Hun hadde sydd seg et skjørt med fotoprint av et rådyr. Jeg har sett disse fotoprintene hos Stoff og Stil, og egentlig tenkt at jeg skulle lage puter med disse dyrene på, men Hanne-Kristines ide er jo helt genial! 🙂 Så i dag dro jeg til Stoff og Stil og kjøpte fotoprint av en ulv. Jeg ville ikke herme 🙂 samt et stoff med kontrastfarge som jeg skulle bruke på bakpartiet. Jeg var litt engstelig for om jeg kom til å greie å sy skjørtet, med glidlås og det hele, så jeg ganske spent da jeg begynte. I tillegg til materiale til skjørtet kjøpte jeg også stoff og tilbehør til ny liftgardin til kjøkkenet. Den sydde jeg først, og liksom varmet opp før jeg startet på skjørtet 🙂 Liftgardina ble bra, og dere får se den om ikke så lenge.

Ulveskjørt01

Skjørtet skulle ha usynlig glidlås, men det fikk jeg visst ikke til. Øvelse gjør mester, så jeg får se om jeg ikke kan bli bedre på det punktet til neste gang. Synes egentlig ikke det ble så ille selv om den vises 🙂

Ulveskjørt02

På vei hjem fra Stoff og Stil dro jeg innom Strikkeriet på Frysja og kjøpte garn til en jakke som jeg skal strikke til skjørtet. Fargen på stoffet bak er ikke helt lett å bli klok på. Jeg trodde da jeg stod på Stoff og Stil at den var sennepsgrønn, men da jeg kom til Frysja var den blitt grønn. Garn

Uansett, damene på Strikkeriet hjalp meg med å finne fargen som passet, og jeg gleder meg til å strikke jakka.  Men først må jeg strikke ferdig en lysblå genser som jeg holder på meg. I tillegg en kjole til min svigerinne. Hun kom innom på mandag med deilig bomulls- og alpakkagarn. Jeg har mange kreative timer foran meg, og det er deilig å vite 🙂 Og inne i mellom all strikkinga skal jeg danse med ulven 🙂

Ha en kreativ kveld!

This entry was posted in 03Sydde plagg and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Danse med ulver

 1. Rigmor Burmo says:

  Hei!
  Så fin den ble!! Du er jammen flink!
  Jeg ble litt glad da jeg leste at du også har flere strikkeprosjekter på gang!!
  Akkurat nå holder jeg på med en jakke til meg. Det er konsentrasjonsstrikking fordi det er en del hullmønster. Så holder jeg på med en veldig krevende genser i hullmønster, også til meg selv! Den må jeg strikke når jeg er helt alene! Ikke nok med det, jeg har akkurat lagt opp til Skappel-jakke til min datter! Den går det heldigvis unna med! Så du skjønner at jeg må holde meg unna garn forretningene framover. Jeg skulle vel strengt tatt ikke lese strikkeblogger heller! Jeg har arbeid fram til jul, minst!
  Ha det fint, hilsen Rigmor

 2. Jane says:

  Hei. Så flott skjørtet ble. Fikk lyst til og sy meg ett jeg også. Har hele tiden syntes puter m bilder på har vært fine, så det var gøy og se en annen måte og bruke “bildene” på.
  Liker også Chamonix genseren du har strikket. Er i utgangspunktet ikke så veldig glad i tynt garn jeg heller for det tar så lang tid, og da er det lett og begynne på noe annet. Men den genseren kunne jeg tenkt meg og strikket, så jeg lurer på hva mønsteret heter og garn til den?
  Ha en fin dag.
  Hilsen JaneH

  • Ann Christin says:

   Hei. Så gøy å høre at du liker skjørtet 🙂 Jeg har det på i dag og har fått mange hyggelige tilbakemeldinger. Skjørtet var veldig morro å lage så jeg planlegger nå å sy et sommerskjørt og bruke samme mønsteret.
   Chamonixmønsteret fant jeg i Tine Solheims bok Retromasker og jeg brukte alpakka, husker ikke om det var fra Dale eller Drops men det står det nok i innlegget der jeg skriver om den.
   Ha en fin dag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s