Marius til tvilling nr 1.

Helt fra vi oppdaget på ultralyd(i uke 18) at vi skulle ha tvillinger, har jentene blitt kalt tvilling nr 1 og tvilling nr 2. På navnelappen som de fikk rundt håndleddet på sykehuset stod også dette, selv om vi hadde navnene deres klare, og vi hadde bestemt hvem som skulle hete hva, lenge før de ble født. Pappa’n ville at de skulle beholde navnelappene fra sykehuset da vi kom hjem, fordi han ikke hadde helt kontroll over hvem som var hvem, da de var veldig like av utseende. Jeg mener jeg hele tiden har hatt kontroll på hvem som er hvem, ved å se på dem og høre på stemmen deres(gråten da de var babyer). Men stod de med ryggen til og ikke sa et pip var jeg selvsagt i tvil 🙂 De er like høye og veier nesten det samme.

Selv om de ikke er en-eggede, har de alltid vært, og er, veldig like av utseende. Både i barnehagen og på skolen har pedagoger og lærere vært overbevist om at de er en-eggede helt til vi informert om det motsatte. Det siste året har vi valgt å skille dem ved at de har forskjellig lengde på håret. Dette har spesielt gjort det lettere for guttene i klassen deres å se forskjell på dem:)

Da jeg strikket Marius til tvilling nr 2, fikk jeg selvsagt spørsmål fra 1’eren om når jeg skulle strikke en til henne også. Så det var bare å starte på hennes med en gang jeg var ferdig med den første. Fargene på den første Mariusen var det jeg som valgte. Heldigvis falt de i smak hos nr 2. Fargene på denne lyseblåe fant 1’eren og jeg ut sammen i vinterferien da vi gikk på ski en dag. Himmelen var helt fantastisk flott; lys blå med hvite skyer ispettet litt beige og gylden gult. Jeg foreslo da for 1’eren at vi kunne bruke slike farger på Mariusen til henne, og hun var enig.

MariusSilje

Denne Mariusen strikket jeg i Pt5 sport. Fargene avgjorde garnvalget. Jeg strikket selvsagt plissekant på denne også. Og noen ekstra rader med gult bak, for å få den høyere der. Dette gjør at halsen ikke tipper opp foran og trekker seg ned bak. Mariusen til Tvilling nr 1. er noe kortere enn nr 2 sin, fordi hun ville ha den noe kortere 🙂 Vel er de like av utseende, men fortrekker å kle seg forskjellig.

MariusGensere

Som dere ser av bildet over har den ene av jentene noe mer “diva”-fakter enn den andre. Det var ikke jeg som fortalte henne hvordan hun skulle posere 🙂 Da jeg skulle ta bilde av den siste Mariusen, viste jeg bildet av hvordan tvilling 2 stod på sitt bilde. Jeg synes hun får frem veldig godt den runde Marius-salen på denne måten. Tvilling 1 skjønte ikke helt hvordan hun skulle stå, og fotografen greide heller ikke å formidle hvordan, men bildet er flott allikevel 🙂

SiljeMariusDetaljer

Dette er den 3. Mariusen denne sesongen. Dere husker kanskje at jeg strikket en opp-ned Marius til en svigerinne for en tid tilbake. Jeg kunne godt tenke meg å strikke noe annet enn Marius nå, men så kom jeg over en helt fantastisk korallfarge i Mitus fargekart, sist jeg var i garnbutikken, og som jeg tror hadde gjort seg helt strålende i en Marius-genser. Samtidig har jeg lyst til å strikke en genser som denne, men i en annen farge.

FrontHals

Denne genseren har jeg brukt SÅ mye! Den har perfekt passform, og jeg bruker den til skinnbukser, dongeribukser. Med strikket hals eller forskjellige sjal til. Til hverdags og fest. Jeg simpelthen elsker den! 🙂 Om jeg finner den fargen jeg ser for meg som avsluttende farge på skuldrene, i Mitu, blir det mest sannsynlig en Marius til i nærmeste fremtid. Den som lever får se 🙂

Ha en strålende helg!

This entry was posted in 01Strikk, Marius and tagged , , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to Marius til tvilling nr 1.

 1. Ingunn says:

  Kjempefin Marius denne gangen også! Synes plissekanten er så dekorativ, og jentene dine er bare så nydelige der de poserer!

  Riktig god helg!

  Klem fra Ingunn

 2. Fride says:

  Så fine de var! 🙂

 3. Rigmor Burmo says:

  Hei!
  Veldig søte jenter som har fått hver sin flotte genser!
  De er heldige som har en så flink og snill mamma!!
  Jeg synes den grå tenaren du viste nederst på innlegget ditt var veldig fin, hva slags garn er det i den?
  Ha en trivelig kveld, jeg antar at du allerede har noe nytt på pinnene!!!
  Hilsen Rigmor

  • Ann Christin says:

   Tusen takk, Rigmor. Den genseren du henviser til er strikket med Tynn Alpakka og Plum.
   Jeg strikket ferdig et par i dag. Skal bare feste trådene. Satser på at jeg for kjøpt garn til neste prosjekt en av de nærmeste dagene 🙂

 4. Rigmor Burmo says:

  Hei igjen,
  ” tenaren” er selvfølgelig ikke noe ord!
  Genseren skulle det ha stått!
  Rigmor

 5. Heidi Haugen says:

  Disse var utrolig fine. Hvordan strikker du den plissèkanten? Har en venninne som hadde sett dette bildet og gjerne ville ha sånn kant.

  • Ann Christin says:

   Hei Heidi. Så morro at du likte Mariusene og plissekanten :o) Jeg har et innlegg på bloggen med bilder og forklaring på hvordan strikke kanten. Du finner det under innlegg lagt ut i november 2012, og det heter Plissekant. Lykke til !

 6. Nicolien says:

  Hei,jenta mi vil så gjerne ha sånn lyse blå Marius. Jeg skal spør en kollega, for jeg er ikke så flink i strikking. Har du en oppskrift for meg? Eller noe avvisninger. Hilsen nicolien

 7. Ann Christin says:

  Jeg har lagt inn noen tips i innlegget mitt. Om det er noe mer konkret du lurer på er det bare å spørre 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s