Gresskar-Marius

Har du vinterferie? Kanskje bruker du fridager til å strikke Marius-mønster slik som jeg har gjort?

Over lengre tid har jeg lest om og sett bilder av at “hele” Norge strikke Mariusmønster på gensere, kjoler, votter, luer, sitteunderlag, grytekluter, Ipadcover… Nesten all Marius jeg har sett strikket har vært i tradisjonelle farger som mørk blå, grå eller hvit. Jeg har vel sett en og annen som har dristet seg på noen utradisjonelle farger som lilla eller rosa på skulderen, men de har det vært langt imellom. Sånn sett er vel Gresskar-Mariusen jeg har strikket til min datter noe litt utenom det vanlige, men allikevel veldig tradisjonell da mønsteret er slik det skal være.

Mariustunika

Navnet fikk den selvsagt av fargen, og at det en stund så ut som at jeg strikket et gresskar 🙂

Jeg strikket frem og tilbake noen ganger øverst på ryggen før vrangbordhalsen for å unngå at den blir for lav der bake. Min erfaring med plagg som har rund sal, slik denne har, er at halsen tipper opp foran, og blir for lav bak. Det liker jeg ikke 🙂 Om dere ser ekstra godt på bildet ser dere at det lilla feltet er høyere bak enn foran.

Jeg har blitt veldig glad i oransj. Før jul laget jeg en ullkjole med ermer som gikk i oransje nyanser. Oransj er en farge med mye glede i seg, synes jeg. Desverre blir jeg helt likblek av slike skarpe gul-farger, så jeg må strikke til andre for å få stilt min apetitt på denne fantastiske fargen 🙂

Jeg trodde, da jeg startet på denne oransje Marius-tunikaen, at den 3. fargen skulle være skarp rosa. Det ble det som dere ser, ikke. Jeg fant ikke noe garn i riktig tykkelse med denne fargen som jeg så for meg. Men valget av denne aubergine-lilla ble ikke noe dårlig alternativ. Jeg elsker den oransje og lilla sammen. Det passet også godt til min Sofie å avslutte med lilla, da hun for meg er lilla 🙂

Mariustunika_Detaljer

Tunikaen er strikket i Dale Falk, fordi jeg likte den oransje fargen til Falk best. Jeg strikket på pinne 3,5. Jeg la opp 396 masker, og strikket plissekant som jeg pleier på slike plagg. Felte jevnt oppover ca. hver 10 omgang, og prøvde strikketøyet på jenta jevnlig for at den skulle passe henne best mulig. Jeg bestemte fargene men Sofie bestemte lengden på tunikaen 🙂 Bortsett fra disse småjusteringene har jeg fulgt oppskriften til Sandnes Garn ganske godt.

Siden jeg er så heldig å ha tvillingjenter, må jeg også strikke en tvilling-Marius til jente nr. 2. Heldigvis vil de helst ha forskjellig farge på plaggene sine, så jeg slipper å strikke en gresskar-Marius til 🙂 Jeg er ikke stor fan av å strikke flere like plagg, men når fargen er forskjellig er det greit 🙂

Jeg ønsker dere en kreativ uke 🙂

This entry was posted in 01Strikk, Marius and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Gresskar-Marius

 1. Ingunn says:

  Så smart å strikke tunikaen høyere bak. Logisk, men hvem tenker på det? Synes den ble sprek til ei ung jente med den oransje fargen og lekkert med hvitt og lilla til!

  Ha ei strålende uke!

  Klem fra Ingunn

 2. Kjempe fin. Enig med deg om at den lilla og oransj sammen ble veldig fint. Likte endringene din med kanten nede og at du strikket den høyere bak i nakken enn foran.
  Ønsker deg en fin uke.

 3. lykkelita says:

  så inspirerende å se andre alternativer, og var jo kjempelurt med å strikke den høyere bak! Ha en fortsatt god dag :o)

 4. ingercarin says:

  Så fin den ble! Og så inspirerende å se glade farger og justeringer som plissekanten nederst.

 5. Tina Noor says:

  Det var en skikkelig tøff farge! Flott var den.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s