Pulsvarmere av restegarn

Hver vinter når kulda setter inn, fryser jeg på hendene når jeg sitter på jobb og jobber på pc’en. Jeg har derfor i mange år tenkt at jeg skulle strikket meg et par pulsvarmere. Men å strikke noe som jeg faktisk trenger, det har jeg jo ikke prioritert. Jeg vil jo aller helst strikke eller sy kjoler og andre morsomme plagg. Ikke lage noe så “kjedelig” som et praktisk plagg!

Men da jeg strikket Liljejakka fikk jeg ideen til pulsvarmere. Jeg strikket varmerne lik mansjettene på jakka. Og som også er samme mønster som på alle sikk-sakk kjolene jeg har strikket. Nå som jakka er ferdig og tatt i bruk, har jeg strikket et par pulsvarmere også, som gikk raskt unna siden jeg hadde sikk-sakk-teknikken friskt i minne.

Pulsvarmere

Jeg har en pose Mitu restegarn liggende fra diverse prosjekt. Deilig og mykt garn som gjør seg godt til f.eks. pulsvarmere 🙂

Jeg la opp 42 masker på pinne 3,5, og strikket sikk-sakk slik: 1 rett, 1 kast, 4 rette, 2 masker vridd sammen, 1 rett, 2 masker rett sammen, 4 masker rett og 1 kast. Gjentas 2 ganger. På området i håndflaten/håndbaken strikket jeg perlestrikk, og felte raglanfelling på den ene siden over tommelen for at den skulle passe helt med håndflata. Jeg strikket først uten å felle, men det ble ikke bar. Tommelen strikket jeg som på de tovede vottene jeg strikket før jul.

Da jeg begynte å strikke pulsvarmerne var planen at jeg skulle bruke dem selv på jobb. Slik ble det ikke, for i går ga jeg dem bort. Jeg simpelthen elsker å gi bort ting jeg lager 🙂 Det er så sant så sant det en klok mann skrev en gang:

Den største gleda ein kan ha,
det er å gjera andre glad;
og vil du gjerne lukka nå,
då først deg sjølv du gløyma må.

Og mottageren ble glad, og da blir jeg glad. Og det varmer mer enn pulsvarmerne hadde varmet meg  🙂

Men det går kjapt å strikke et par til, og garn har jeg jo liggende i massevis, så det blir nok et par på meg også, etterhvert 🙂

Ha en fin dag!

This entry was posted in 01Strikk and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s