Ny julekjole

Hvert år når det har nærmet seg jul, har jeg tenkt at jeg skal strikke meg en julekjole. I tankene mine har den vært rød med hvite mansjetter og hals. Nå liker jeg ikke rødt, og jo mer jeg tenker på det tror jeg at den kjolen jeg ser for meg blir litt vel juledrakt-aktig, og det synes jeg ikke passer en dame som har passert 40.

Jeg strikket en rød julekjole for noen år siden. Den ble ganske ok. Jeg holdt med unna hvite mansjetter og hals. Jeg skjønte nok at det ikke var tingen for meg. Den kjolen bruker jeg kun i desember måned. Kommer nok ikke til å bruke den nye julekjolen noe mere, er jeg redd.

Så en dag kom svigermor på besøk. Hun hadde på seg en grå kjole, og knall røde strømper. Hun var så flott! Og dette ga meg ideen til å sy min nye julekjole. Den skulle være grå, og ikke rød. Og jeg ville ha tovede hjerter dandert rundt halsen.

JulekjoleCollage

Jeg strikket 2 firkanter med rød og hvit Pt3, og tovet disse på 60 grader. De tovede bitene ble veldig tykke, og jeg var en stund redd for at symaskina mi ikke ville takle noe så tykt. Jeg tråklet hjertene på, og var veldig spent da jeg skulle begynne å sy de på. Tanken på å sy hjertene på for hånd likte jeg ikke. Jeg måtte bare prøve med maskina. Og det gikk fint! Jeg ville først at hjertene skulle ligge litt hulter i bulter oppå hverandre, men det gikk ikke. Jeg nøyde meg med å legge dem single rundt.

Hjertene klipte jeg ut på frihånd. Veldig morro! Minte meg om julekakebaking, som jeg ikke er kommet i gang med enda 🙂

TovedeHjerter2

Julekjolen er klar. Nå kan jeg konsentrere meg om julekakebaking og få unna de siste julegavene. Jeg kommer nok i mål i år også. Hva med deg? Hvordan ligger du an med juleforberedelsene?

Jeg ønsker deg en god førjulstid 🙂

Ha en fin dag!

This entry was posted in 01Strikk and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Ny julekjole

 1. Hobbybruket says:

  Så flott den ble, virkelig stilig. Og hjertene ble prikken over ien.

  Her er det ikke mye som er ferdig til jul. Det meste av tiden er blitt brukt til studier, skal ha eksamen i anatomi i morgen og neste eksamen 3. januar. Men jeg trøster meg med at det blir vel jul allikevel. Selv om jeg ikke har baket 7 slag og vasket huset fra topp til bunn.

  Ha en fortsatt fin uke og lykke til med kakebakingen. 🙂

 2. Renate says:

  Kjempefin kjole 🙂 Ha en fortsatt fin og kreativ adventstid!
  Ikke mye tid til julevask og baking her. Nesten ikke tid til å strikke på kjolen min heller, men det går sakte fremover. Renate 😉

 3. Else says:

  Takk for at du likte kjolen min, og spesielt med røde strømper til !!
  Kjenner jeg deg rett har du full kontroll på juleforberedelsene, og kjolen din med julehjerter er kjempeflott !! Du imponerer meg stadig !! Klem fra Else/ svigermor

 4. Guro Eriksen says:

  Så fint det ble med hjertene ❤

 5. ingercarin says:

  Så flott julekjole! Det er virkelig sant at tilbehøret gjør et antrekk. Kanskje en nyttårskjole kan lages på samme måte? Med fine stjerner i gull og sølv kanskje?
  http://heklestrikkesyklubben.wordpress.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s