Blomsterskjerf til vinterbruk

For en stund tilbake kom jeg over bildet av et litt uvanlig men veldig flott skjerf i Stoff og Stils katalog. Det stod at oppskriften kunne lastet ned under “gratis mønster” på nettsiden til Stoff og Stil. Ordet gratis trigger selvsagt en Sunnmøring, så jeg gikk inn på nettsiden for å finne fremgangsmåten, men uten hell. Skjerfet har jeg ikke kunnet glemme, så da jeg var hos stoffbutikken sist gang, spurte jeg en som jobber der hvor jeg kunne finne oppskriften. Det viste seg at den slett ikke lå under gratisoppskrifter, men gratis var den. De printet til og med ut hele oppskriften til meg 🙂 Snakk om service. Sånt liker jeg 🙂

Jeg hadde liggende ullfilt fra ullkjolen jeg laget for en stund tilbake, samt noe polarfleece, som jeg tenkte ville passe til dette skjerfet. Mens jeg lagde middag klippet jeg ut blomstene. Jeg er så heldig å ha en kjøkken-øy, og den ser ofte ut som et juleverksted når jeg lager middag. Middagslaging på kjøkkenbenken og hobbyverksted på øya. Veldig effektiv bruk av tiden 🙂 I dag var øya full av stoff, mønster, saks. Fullstendig kaos. Men det er slik jeg liker det. Blomsterskjerf

Jeg sydde blomstene sammen med en liten brett, slik det stod i oppskriften. Og festet så alle til hverandre slik at de dannet et sjal. Alt er veldig godt beskrevet og illustrert i oppskriften.

Jeg lette høyt og lavt etter en knapp jeg kunne bruke. Jeg saumfôr alle jakker, kåper, frakker, i håp om å finne en reserveknapp jeg kunne bruke. Men fant ingen som jeg syntes passet. Mens min sønn var på gitarspilling i kveld, 20 min før stengetid, raste jeg bort til Panduro på Sandvika Storsenter og fant meg en knapp.

Blomsterskjerf02

Dette skjerfet blir nok mest brukt til ullkjolen, men jeg ser ikke bort i fra at jeg lager et nytt i litt andre farger. Skjerfet var fort gjort, og gjør mye ut av seg. Kanskje sort og grått hadde gjort seg? Det er jo farger som er litt mer anvendbare nå som det er vinter. Polarfleecen har ikke hold nok til et slikt skjerf. Det neste skjerfet blir kanskje med ullboclet og ullfilt. Hvem vet?

Ha en fin kveld 🙂

This entry was posted in 01Strikk and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Blomsterskjerf til vinterbruk

  1. Kjempefint, det gjorde seg veldig! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s