Kjolemålet er nådd!

Jeg skulle kanskje kalt bloggen min kjolelidenskap i stedet for strikkelidenskap. Jeg elsker kjoler, og går i kjoler sikkert 90 % av tiden jeg er på jobb. Jeg skifter som regel til bukse når jeg kommer hjem av praktiske grunner. Jeg nevner en: Hund som skal gå tur 🙂

I mange år har jeg hatt et sterkt ønske om å sy en kjole til meg selv. Jeg har alltid beundret andre som syr kjoler, men har tenkt at det får jeg sikkert ikke til med mindre jeg går et sykurs, og det har jeg jo ikke tid til! I høst har jeg gradvis beveget meg mot oppfyllelse av dette målet. Jeg begynte med en enkel kjole som jeg avanserte med legg, og nå tror jeg faktisk jeg kan si at kjolemålet er 100 % oppfylt. Kjolen jeg har sydd nå har legg, belegg rundt halsen og til og med lommer! Jeg lurte lenge på om jeg skulle ta en snarvei utenom de lommene. De trenger jeg da ikke, men så kunne jeg ikke si nei til utfordringen, så jeg tok de med allikevel. Jeg måtte sprette opp maskinsømmen MANGE ganger pga. disse lommene. Sent i går kveld trodde jeg at jeg måtte gi meg, krølle sammen hele den uferdige kjolen, og gjemme den inne i et skap jeg besøker sjelden. Men ga den en siste sjanse, sprettet opp sømmen, og der satt den.

Det eneste denne kjolen mangler er glidelås. Men det har jeg bevist både for meg selv og andre at det får jeg til med alle putene jeg har sydd som har glidelås.

Mønster og stoff kjøpte jeg på Stoff og Stil. Jeg må si jeg er imponert over mønster og beskrivelse. Den vil jeg påstå er idiotsikker. I hvert fall skjønte jeg den, som er ufaglært syerske. Pelsen rundt halsen hadde jeg tilfeldigvis liggende, og synes den passer fint til kjolen. Den sorte kanten nederst på skjørtet er chenille.

Been there, done that! Det ga egenlig ikke mersmak å sy kjoler. Målet er nådd. Jeg går tilbake til strikkingen min. Kjolelidenskapen skal få næring av strikkekjolene mine som jeg har og som jeg kommer til å strikke i fremtiden.

Ha en strålende kveld!

This entry was posted in 03Sydde plagg and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Kjolemålet er nådd!

 1. Hobbybruket says:

  Gratulerer med flott kjole. Den ble virkelig fin. Så flink du er. 🙂 Det gir en spesielt god følelse når en klarer noe en ikke er helt sikker på at en skal få til.

  Ha en riktig fin kveld. 🙂

 2. Anne Kristine says:

  Imponerende!!!

 3. Fantastisk, ikke ikke helt enkelt kjolemønster OG i tillegg ruter og linjer som skal passe. IMPONERT er bare fornavnet 🙂 Gleder meg til neste strikkekjole også. Det er bare så deilig å gå i kjoler 🙂

 4. Ingunn says:

  Dette har jeg sansen for, prøve igjen og ikke gi seg! Gratulerer med måloppnåelse! Flott kjole!

  Kan vel ønske god helg nå?

  Klem

 5. emma says:

  Flott kjole. Skulle ønske jeg kunne bruke kjole på jobb, men vi går i en slags pysjamaslignende sak som er unisexmodell. One size fits nobody…
  Du gir jo deg ut på litt avanserte ting (lommer på en slik måte…), men jeg er enig med deg at mønstrene fra S&S er gode. Fint med bare en str i motsetning til Burda som du må tegne av..

  • Ann Christin says:

   Hei! Tusen takk for fine ord 🙂

   Du får sy deg en One-piece 🙂

   Jeg har ikke sett på Burda mønstrene, men da tror jeg at jeg holder meg unna de 🙂 Takk for tips.

   God helg 🙂

 6. Renate says:

  Liker liker liker 🙂
  ❤ Kjoler
  Renate 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s