Plissèkant

Jeg er stor fan av plissèkanten. Jeg strikker plissè ofte i stedet for vrangbord på tunikaer eller kjoler. Plissèkanten er egentlig ikke noe annet enn en vrangbord med felling, men den tar seg mye bedre ut enn den vanlige vrangborden, og gjør plagget mer feminint.

Det er noen av dere som har spurt hvordan jeg strikker denne plissè’en, så det tenkte jeg at jeg skulle vise dere nå.

Jeg strikker som regel plissè over 18 masker. Når jeg da legger opp masker til et plagg er antallet delelig med 18. Så strikker jeg 9 rette og 9 vrange, 3 omganger.

Når jeg feller, gjør jeg alltid det på den rette siden. Og fellingen legger jeg i vrangmaske-feltet av borden. Jeg feller slik: Strikker først de 9 rette maskene, strikker de 2 første vrange sammen til 1, strikker 5 vrange, og strikker de siste 2 vrange maskene sammen til 1.

Dette gjentar jeg ut pinnen. Da ser det slik ut:

Jeg har da 9 rette og 5 vrange masker i partiet.

Jeg strikker så 3 omganger rett på rett og vrang på vrang, før neste felling. Feller så ved å strikke 9 rette, 2 vrange sammen til 1, 3 vrange og de 2 siste vrange sammen til 1 maske, slik at jeg har 9 rette og 3 vrange masker i partiet.

Så strikker jeg på ny 3 omganger rett på rett og vrang på vrang. Feller på samme måte som de andre gangene: 2 første vrange sammen til 1 maske, 1 vrang, og 2 siste vrange masker til en. Jeg har da 9 rette og 3 vrange masker i partiet. Strikker igjen rett på rett og vrang på vrang 3 omganger før neste felling. De 3 vrange maskene i partiet felles nå til 1 ved å strikke alle 3 vrang sammen.

Jeg sitter nå igjen med 9 rette og 1 vrang maske i partiet. OBS:Nå strikker jeg kun 1 omgang rett på rett og vrang på vrang før siste felling.

Den siste fellingen gjøres ved å strikke 9 rette og så 1 vrang og 1 rett sammen.

Da har du kun de rette maskene igjen på arbeidet, og du er ferdig med kanten.

Og sånn ser det ut på baksiden.

Som du ser er ikke dette noe vanskelig i det hele tatt. Om du ønsker kan du jo endre antall masker i partiet, eller strikke færre eller flere omganger mellom fellingene. Det er ingenting i veien for at man kan strikke et helt skjørt eller kjole, for den saks skyld, med bare plissè. Et helt skjørt med plissè var faktisk en god ide. Det må jeg legge til på “to-do” lista mi 🙂

Ha en fin dag!

Ps. Minner igjen om Give awayen på bloggen 🙂

This entry was posted in 04Tips&Triks and tagged , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Plissèkant

 1. akdahl says:

  Oi, så flott! Takk for at du deler. Liker bloggen din godt, leser mye, men kommenterer lite.

 2. akdahl says:

  Så supert at du deler! Veldig flott kant.

 3. Anonymous says:

  Du æ så inspirerande 🙂

 4. Anonymous says:

  Fantastisk, tusen takk for ideen;-)

 5. Victoria says:

  Dette må jeg prøve! 😀

 6. Tina Noor says:

  Hei! Det var en nydelig kant! Fikk jeg skikkelig lyst til å prøve meg på, elsker å lage kjoler og den kanten passer jo perfekt. Tusen takk for at du delte det med oss.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s