Sjonglering mellom prosjekter

For en stund tilbake fikk jeg en bestilling på en Marius tunikaen lik en jeg strikket tidligere i år. Jeg har drøyet litt med å starte på den pga andre mer prioriterte prosjekter(bl.a. Space invader genseren til min sønn som jeg nå har strikket ferdig men ikke montert). Nå har jeg altså komme i gang. Jeg har strikket ferdig plissèkanten.

Jeg må innrømme at jeg kjeder meg litt. Denne tunikaen har jeg jo strikket før. Ikke skal jeg ha den selv heller, så jeg har mistet litt piffen. Samtidig har jeg en ide for et annet prosjekt, som jeg virkelig har kjempet for å holde nede. Flere ganger har jeg hatt veldig lyst til å dra til garnbutikken for å kjøpe garn til dette prosjektet, men jeg har greid å holde meg igjen for å gjøre ferdig det pågående prosjektet. Det har virkelig holdt hardt! I dag greide jeg ikke å holde meg igjen lenger.

Jeg skal strikke ermer til en kjole, og ermene skal ha samme mønster som på genseren på bildet, men i kun 3 farger. Ermene skal jeg sy fast til en beige kjole som jeg tror skal syes av chenille stoff. Er ikke helt sikker. Jeg må se og ta på stoffet før jeg bestemmer meg. Alternativet er ullfilt som jeg brukte på den forrige kjolen med strikkede ermer.

Åh, jeg gleder meg slik til å starte! Mønsteret på genseren har hele 8 farger. Jeg har ikke funnet ut hvordan jeg skal fordele mine 3, men det kommer jeg til å gjøre etterhvert som jeg strikker. Det er ikke morro å planlegge for mye, heller 🙂

Planen er nå at jeg skal strikke på tunikane til jeg blir lei, og så “switche” over på det oransje prosjektet, og så tilbake til tunikaen. Kanskje ha en fordeling på hhv. 80-20 🙂

Jeg får bare sette i gang, for jeg har allerede klart prosjektet jeg skal ta fatt på etter at tunikaen og denne kjolen er ferdig.

Ha en strålende helg!

Ps. Husk Give awayen min der du kan vinne Julekuleboka til Arne og Carlos!

This entry was posted in 01Strikk and tagged , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Sjonglering mellom prosjekter

 1. Rigmor Burmo says:

  Hei!
  Gjett om jeg kjenner meg igjen!! Jeg switcher mellom to forskjellige prosjekter: Ett pledd og en Mariusgenser. Jeg er lei av begge,fordi jeg har lyst til å gå igang med Chamonix genseren som du har strikket! I da g måtte jeg mobilisere alt jeg hadde av viljestyrke, slik at jeg ikke gikk inn på Husfliden. Jeg foreslår at du vurderer å arbeide 40 / 70 på prosjektet ditt!! Det går. Raskere da!
  God helg, hilsen Rigmor

 2. Hobbybruket says:

  Ja det er jammen ikke lett å holde seg til ett prosjekt. 🙂 Gleder meg veldig til å se hvordan ditt nye sy/strikke prosjekt blir. Ha en riktig fin helg. 🙂

 3. Anonymous says:

  Jeg fant bloggen din i dag da jeg søkte på Marius tunika. Den var veldig fin og tror nok jeg må kjøpe garn til den i morgen. Jeg lurte på om du har et strikkemønster du kan dele med meg. Det er greit med litt maskeantall og fellingen oppover i tunikaen.

  • Ann Christin says:

   Så hyggelig at du fant bloggen min 🙂 Den Marius tunikaen på bloggen startet med 504 masker, som ble halvert etter at plissekanten er ferdig. Videre felte jeg ca hver 10. Omgang 2 m i hver side til jeg hadde ca 190 masker igjen før mønsteret. Dette vil nok passe en størrelse M/L. Jeg strikker på en nå der jeg starter med 486 m og feller på like mye oppover. Håper det var nok beskrivelse:) si ifra om du trenger mer detaljer 🙂 Ha en strålende dag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s