Genser i alpakka og mohair

Mitt siste prosjekt minner meg mye om julesangen “det vil hun sikkert ha – da blir hun sikkert glad”, som handler om gutten som skulle snekre et syskrin til mamma’n til jul. Etterhvert som han jobbet med materialet sitt ble prosjektet endret, og som dere kanskje vet endte han opp med en fjel.

Garnet til denne genseren har jeg rekt opp 3 ganger. Jeg kjøpte opprinnelig garnet for å strikke denne.

Men da jeg hadde strikket mønsteret feil 2 ganger, og jeg måtte rekke opp heile greiene hver gang, fordi jeg ikke greide å komme inn på mønsteret igjen, skrinla jeg det prosjektet. I stedet la opp masker for å strikke en kjole jeg hadde sett i et tysk blad, som faktisk dukket opp i siste MbyM også.

Men siden jeg hadde et annet garn og strikket med andre pinner, og fordi jeg skulle gjøre det på min måte, ble det altfor stort. Det fant jeg ut etter at hele prosjektet hadde ligget i en papirpose i stua oppe i annen etasje over 6 måneder, fordi jeg var lei alpakka/mohair kombinasjonen. Det var blitt vår og jeg ønsket å strikke noe til sommersesongen som stod foran meg. Da jeg endelig tok mot til meg og tok det opp i fra posen nå for noen uker siden, så det mer ut som starten på en sekk, noe som kanskje ikke er så avskrekkende når jeg nå vet at folk går mann/kvinne av huse for å sikre seg garn til den uformelige Dorthe-genseren. Misforstå meg rett. Jeg synes det er strålende at unge og gamle som i utgangspunktet ikke frekventerer garnbutikkene nå står i kø for å sikre seg garn til denne genseren. Bransjen trenger all den publisiteten den kan få. Saken er, som kanskje noen vet, at å drive garnbutikk ikke er noen lukurativ business. Og har man ønsker om å tjene store og raske penger starter men ihvertfall ikke opp en garnbutikk! Men for meg faller Dorthe-genseren inn i gruppen av “ikke-plagg” sammen med store uformelige collegebukser og crocs-sandaler. Jeg ville ikke bli sett død i den. Det er nå min mening, så da vet dere det 🙂 (der tenker jeg at jeg fikk ertet på meg en hel del personer, ja 🙂 )

Så jeg rekte opp garnet igjen. I mellomtiden hadde jeg da sett en genser på en kollega i kantina på jobb, som hadde en bølgete kant nederst, og tenkte at jeg kunne gjøre det samme med det prosjektet jeg holdt på med, for da slapp jeg å rekke opp alt på nytt! Det gikk ikke slik jeg hadde tenkt, så det endte med at jeg rekte opp for 3. gang. Så mye som lot seg rekke opp. Garnet var nå så slitt at jeg måtte gi meg før jeg fikk rekt opp alt, og satt igjen med en tynn og veldig bred pølse.

Det enkle er veldig ofte det beste, og det viser seg at gjaldt for dette prosjektet ihvertfall. På 4. forsøk la jeg opp 180 masker på pinne 4. Strikket opp og lot kanten rulle seg. Felte litt flatterende til midjen(jeg liker at plaggene mine viser litt kvinnelige former), og strikket halvlange ermer som jeg strikket inn på bolen med min favorittraglan.

Jeg hater å montere, samtidig er raglan så utrolig flott når den ikke blir for pragende. Den brede pølsa som jeg ikke greide å rekke opp fant jeg ut at jeg kunne bruke til en løs-hals til genseren. Jeg plukket opp maskene, og strikket litt til, og felt av. Nå har jeg en genser som jeg kan bruke med eller uten halsen. Og en hals som jeg kan bruke alene eller sammen med genseren 🙂

Jeg er godt fornøyd med hvordan jeg greide å ro dette prosjektet i havn. Fornøyd var nok gutten som endte opp med en fjel til mora også 🙂

Ha en strålende kveld!

This entry was posted in 01Strikk and tagged , , . Bookmark the permalink.

16 Responses to Genser i alpakka og mohair

 1. Hege says:

  Jeg må si du trekker en festlig linje fra Dorthe(-genseren) til collegebukser og crocs. Jeg får mange morsomme bilde i hodet mitt, så takk for underholdningen! 🙂

 2. emma says:

  Igrunn ganske enig emd deg om Dorthe genseren. Allikevel har jeg strikket to og i ferd med å avslutte den tredje. Den første i grått var til niesa mi som er storfornøyd, den andre til barnebarnet på 1.5 år som også liker den i en ildrød farge og den tredje til en meget god kollega som liker oransje. Har lagt opp færre masker på den, slik den ikke blir telt.
  Artig med stoff og stil: jeg kjører gjerne til Drammen på en dårlig dag og får opp humøret betraktelig etter noen timer mellom hyllene der ute. Sist kjole ble veldig fin. Skal sende en mms til deg sidne jeg ikke kan å legge over bilder til pc. Gleder meg til å se kombinasjonen du har tenkt ut. Har laget flere slike kjoler med hell.

  • Ann Christin says:

   Tusen takk for kommentar, “Emma” 🙂 Ja, kan ikke vente med å sette i gang med strikking av ermer. Men holder på med en space invader genser til min sønn, og har en bestilling på Marius tunikaen jeg strikket tidligere i år, så jeg vet ikke helt når jeg kommer i gang 🙂 Ha en fin dag.

 3. christine says:

  veldig vellykket resultat!!!!

  • Ann Christin says:

   Tusen takk, Christine. Jeg er veldig fornøyd selv også. Har brukt den annenhver dag siden den ble ferdig, for 3 dager siden, og laget et sjal til den nå som passet perfekt. Ha en fin dag 🙂

 4. Anonymous says:

  kjempe fin genser. Hva slags garn har du brukt og hvor mye ?
  mvh linda

  • Ann Christin says:

   Hei Linda. Tusen takk for så hyggelig kommentar. Ja, den genseren har jeg brukt mye! Jeg brukte ca 6 nøster med Tynn Alpakka fra Du Store Alpakka, og ca 2 nøster med Plum.
   Ha en fin kveld 🙂

 5. Jane Helen says:

  Hei. Så mye fint du strikker, blir inspirert av siden din. Blir nok strikket en hals i løpet av vinteren i Hexa garn. Blir en Dorthe Skappel genser også, men ikke så stor. Jeg har lagt opp 60 masker for ikke å drukne i genseren, men mange sier at da er det ikke Skappel genseren…..Du har et bilde av en grå kjole fra MbyM, hvilket nr er den fra?
  Ha en fin helg.
  Mvh JaneH

  • Ann Christin says:

   Hei Jane Helen.
   Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen. Den genseren jeg tror du spør om fra MbyM strikket jeg aldri, jeg hadde bare tenkt å strikke den. Den er for øvrig fra siste MbyM.

   Ha en fin søndag 🙂

 6. Kari olaussen says:

  Hei. Så fint du strikker. Skulle så gjerne hatt oppskriften til den gråe kjolen fra bladet og til den genseren du strikket. Kan du hjelpe meg??

 7. May says:

  Noen år siden men har du fortsatt oppskriften til den grå genseren? ☺

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s