Hals til småfolket

En av mine døtre har lagt sin elsk på den mørke blåe halsen i dette innlegget(bilde nr 3). Hun har omtrent druknet i den, så jeg fant ut at jeg kunne jo strikke en i hennes størrelse. I garnbutikken oppdaget jeg at Du Store Alpakka har kommet med et nytt alpakkagarn, Hexa, som jeg antok ville passe perfekt til en slik ungpikehals. Det finnes vel ikke noe mykere garn en 100 % alpakka. Det var verdt et forsøk. Halsen ble så vellykket at tvillingsøstera straks bestilte en også. Kvelden etter var hennes også ferdig.

Det går superraskt å strikke en slik hals. Jeg la opp 96 masker til den beige, og 120 masker til den mørke grå, med dobbelt Hexa-garn på pinne nr 6. Strikket 3 rette og 3 vrange til jeg hadde nok til å felle av. Jeg brukte kun 2 nøster. Jeg strikket halsene med en vri slik at den blir lett å kveile 2 ganger rundt. Det savner jeg på den blåe jeg har. Jeg får den liksom aldri til å ligge perfekt. Det gjør disse halsene til jentene.

Jentene har hatt halsene på siden de var ferdig. De klør ikke i det hele tatt. Hadde de gjort det hadde jeg fått høre det 🙂 De er deilige og varme nå som høster står for døren, samtidig er de flotte å se på og gjør seg godt til en over-sized genser eller noe annet du ønsker å bruke hals til 🙂

Ha en strålende søndag.

This entry was posted in 01Strikk and tagged , , . Bookmark the permalink.

18 Responses to Hals til småfolket

 1. Dina says:

  Så fine! Hvordan strikker du de vridd?

  • Ann Christin says:

   Så hyggelig at du likte dem 🙂
   Hvordan skal jeg forklare det? 🙂 Jeg bare snudde enden på arbeidet rundt pinnen en gang før jeg strikket sammen første gangen på rundpinnen. Vet ikke om det var en helt god forklaring 🙂

   • Anonymous says:

    Hei, disse halsene er supre presanger, men lurer på: Strikket du den på rundpinne, pinner og så sydde dem sammen ?

   • Ann Christin says:

    Hei Marit. Tusen takk for hyggelig kommentar. Jeg strikket halsene hele på rundpinne. Jeg forsøker alltid å unngå unødvendig montering, så ingen sammensying her:) ha en fin dag!

 2. Marianne Knudtzon says:

  Hei, dette er jo en oppskrift det er mulig å få gjennomført på noen dager for oss som vanligvis bare sitter og beundrer. Ikke noe mer etterarbeid enn å feste et par tråder tilslutt heller. Kanskje det blir ny hals på mor og datter i år.

  • Ann Christin says:

   Tusen takk for koselig kommentar, Marianne 🙂 Det er bare å sette i gang. Går superfort å strikke, og dere kommer til å elske dem både du og Marie:) Ha en fin dag!

 3. Dina says:

  Takk for tipset 🙂

 4. Kristine H says:

  Super fine 🙂

 5. Hobbybruket says:

  Hei! Jeg hadde tenkt til å legge inn en kommentar på ditt siste innlegg, men finner ikke kommentar knappen der? Tenkte jeg skulle gi deg beskjed. Det er jo så dumt å gå glipp av hyggelige kommentarer. Ha en fin uke. :0)

  Ps! Veldig fine halser, akkurat slik som datteren min ønsker seg. :o)

 6. Laila says:

  Gleder meg til å starte å strikke de flotte halsene 🙂 Lurte på en liten detalj: hvordan har du fått til de flotte merkelappene med egen-designet logo på?? Det ser SÅÅÅ proft ut!!

  • Ann Christin says:

   Hei. Tusen takk for hyggelig kommentar. Ja mappene setter prikken over I’en 🙂 Logoen har min grafisk designer kusine designet for meg 🙂 og tekstillappene har jeg kjøpt hos Sigurd Hoel. Ha en kreativ helg!

 7. mercedes says:

  hvor lang var lengden på pinnen? 6 mm og 80 cm ? hvis du skjønner hva jeg mener? er nybegynner 😉

 8. Mona Charlotté says:

  Hvor lang i cm er den beige sånn ca? Har ei lita frøken her som kunne tenkt seg en slik hals! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s