Chamonix er historie

Endelig, endelig! Chamonix er historie, og godt er det! Jeg trodde lenge at denne genseren kom til å føye seg inn i listen av ikke-gjennomførtbare-prosjekt, men jeg tok heldigvis feil. Jeg er veldig fornøyd med å ha gjennomført Chamonix-prosjektet 🙂

Det har vært en lang reise. Jeg startet opp med genseren her hjemme i Bærum, videre gikk turen til Juvasshytta. Den har vært med når jeg har sittet og ventet på min sønn når han har vært på gitarkurs hver mandag. Til Paris har den også vært med, men der fikk den ikke sett så mye, da jeg kun strikket et par omganger på flyturen ned. Til slutt ble den ferdigstilt på Tjøme nå i helgen.

Som jeg skrev i et tidligere innlegg er jeg ikke spesielt glad for prosjekter med TYNN tråd, og TYNNE pinner! Når oppskriften i tillegg sier at jeg må strikke mønster med 4(!)tråder samtidig, går det hardt ut over min tålmodighet. Jeg foretrekker å rase av gårde med kun en farge 🙂 Men det var ikke en farge for mye. Det ser jeg nå som den endelig er ferdig og jeg ser hvor flott mønsteret ble. Men jeg tror det skal mye til før jeg setter i gang med et slik prosjekt igjen. Jeg kommer ihvertfall til å være mer nøye med å lese oppskriften og være godt forberedt og motivert før jeg begynner på slike utfordrende prosjekt i fremtiden 🙂

Til tross for mange “utfordringer” ble genseren superflott, og jeg gleder meg til å ta den i bruk, kanskje allerede til helgen på topptur? Jeg er ikke sikker på om jeg har “råd” til å bruke den i fjellet. Synes den er litt for fin og “kostbar” til det. Men den kommer jo ikke til å bli ødelagt av at jeg bruker den, så kanskje… Man kan jo se flott ut selv om man går langt fra folk på flere timers fjelltur, eller hva? Man vet jo aldre hvem man møter på sin vei 😉

Ha en strålende søndag!

This entry was posted in 01Strikk and tagged , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Chamonix er historie

 1. marianne.m.berthelsen@gmail.com says:

  Så flott genseren ble😊

  Marianne

  Sendt fra min iPad

  Den 23. sep. 2012 kl. 19:23 skrev Strikkelidenskap :

  > >

 2. Rigmor Burmo says:

  Kjempefin!!
  Ta den på, og bruk den masse! Den fortjener å bli brukt.
  Ha en fin søndagskveld,og en god jobbuke.
  Hilsen Rigmor

 3. Hobbybruket says:

  Gratulerer den ble virkelig flott! Ta den på og bruk den så mye du kan, så mye arbeide og så flott resultat fortjener å bli brukt og vist frem. Ha en riktig fin og kreativ uke som kommer!

 4. Tine Solheim says:

  Det var da en utrolig seier å få til dette! Personlig er jeg helt enig med deg – ikke selv veldig begeistret for mye mønster og tynne pinner! Tar for lang tid for meg også – så det var for meg en utrolig bragd å prestere hele Retromasker boken! Gjør det aldri en gang til!!
  Genseren er kjempelekker i de fargene, denne kan du ha i mange år både til hverdags og på hyttetur! Gratulerer, jeg er veldig stolt over at du gjennomførte min design!! :-))

  • Ann Christin says:

   Så hyggelig at du legger igjen kommentar, Tine. Tusen takk:) Jeg er en stor beundrer av dine design! Retromasker er en fantastisk bok både å bla igjennom og se på alle fine plaggene, og som oppskriftsbok. Har kost meg mye med bøkene dine.

 5. Stine says:

  Gratulerer! Well done 😀
  ps. jeg ble nyskjerrig på de oppskriftsbøkene. hadde det vært en ide å poste et innlegg med boktips?!

  • Ann Christin says:

   Tusen takk, Stine 🙂 God ide du gir meg der. Takk skal du ha 🙂 Jeg skal grave frem bøkene mine og se om jeg ikke kan få skrevet litt om hvor jeg får inspirasjon fra 🙂 God helg!

 6. Så gøy å se at det er andre som også strikker denne genseren. Jeg må innrømme at den har blitt liggende å vente på å bli strikket ferdig, men nå fikk jeg et dytt for å sette igang igjen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s