Shamball/makramearmbånd

Først vil jeg takke, igjen, for alle de flotte kommentarene dere legger igjen. Jeg setter veldig pris på dem, og motiverer meg veldig 🙂

Jeg er en kreativ sjel, som har stort behov for å produsere noe, helst hver dag. Nå for tiden strikker jeg på Chamonix-genseren med VELDIG tynn tråd, som er et ganske langsomt prosjekt for min del. Det gjør at jeg, mens jeg strikker, stadig tenker på noe annet jeg kan lage, som ikke tar for lang tid, slik at jeg får stilt “leveranse”-behovet mitt. Går det for mange dager mellom gang jeg produserer noe, baker jeg et brød, pizzasnurrer til barnas matpakker, eller cupcakes 🙂 Lørdag laget jeg et iPad cover. I går laget makramearmbånd.

Før sommeren kjøpte jeg tråd og perler, og hadde planer om å teste ut om jeg husket hvordan knyte makrame. Jeg har sett disse armbåndene ved flere anledninger. Jeg har forstått at folk betaler mye for dem, og har tenkt at det der kan jo jeg også lage. Jeg laget jo tross alt en blomsterampel av makrame da jeg gikk på ungdomsskolen. Jeg husker jeg imponerte læreren med knuter som selv ikke hun kunne, men som jeg hadde lært av tanten min. Selv om sommerferien har vært lang for min del, har jeg altså ikke fått laget dette armbåndet før nå i dag. Jeg tror muligens at det var annonsen i bladet på flyet hjem fra Spania som var avgjørende for min motivasjon til å få prøvd ut dette 🙂

I annonsen kaller de denne teknikken shamballa. Fint skal det være, men det er ikke noe annet enn god gammeldags makrame 🙂 Jeg styrte unna de fineste perlene til mitt første forsøk. Men det blir ikke lenge før jeg drar og kjøper litt penere perler, for dette var morro å lage 🙂

Jeg festet nylontråden fast i ordrebrettet, tredde på perlene, og festet tråden med tape for at det skulle holde seg i ro.

Så satte jeg i gang med makrameknutene.

Knyttet til arbeidet gikk nesten rundt armleddet. Så løsnet jeg starttråden fra brettet og la den sammen med den midterste tråden slik at den ble med i knutene.

Dette for å få til en låsmekanisme som gjør at jeg kan utvide armbåndet for å få det på meg.

Det tok ikke lange tiden å lage, og det var veldig morro. Det finnes massevist av videoer på Youtube om du ønsker litt mer forklaring på hvordan dette kan gjøres.

Ha en fin dag!

This entry was posted in 09Smykker and tagged , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Shamball/makramearmbånd

 1. Ingunn says:

  Artig å se makramearbeid igjen! Armbåndet ble kjempefint! At det går raskt unna er også et pluss. Jeg har brukt makrame en del i skolen, og elevene likte dette arbeidet godt. Gleder meg til å se det neste du lager!

  Ha en fin mandagskveld!

  Klem

 2. Hobbybruket says:

  Så fine de ble. Dette tror jeg jentene mine ville like å være med på. Så jeg tror vi får ta oss en tur å kjøpe inn noen perler. :o)

 3. Anonymous says:

  Lekkert armbånd!
  Har prøvd meg på macrame en gang, men det er lenge siden:o)

 4. Kristin says:

  Hei. Jeg lurer på hva jeg gjør galt når båndet vrir seg?

  • Ann Christin says:

   Hei Kristin. Når makrameen vrir seg knyter du bare på den ene siden. For å få makrameen til å være flat, må du knyte annenhver til venstre og høyre.

   Lykke til 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s