En Dressjakke

Dressjakken er ferdig! Den holdt på å lide sterkt under en selvoppfyllende profeti, men det gikk bra. For de av dere som har fulgt bloggen min, så dere sikkert at jeg var noe pessimistisk ang. strikking av kragen på denne jakken. At jeg er pessimistisk kommer nok ikke som noen overraskelse på noen av dere som kjenner meg 🙂 Denne gangen viste det seg heldigvis at jeg brukte energien unødvendig ved å bekymre meg for at jeg ikke skulle få det til. Det pleier å være slik 🙂

Jeg leste oppskriften minst 10 ganger før jeg begynte på kragen uten at jeg hadde skjønt hva jeg skulle gjøre. Men da jeg satte i gang og faktisk gjorde hva som stod beskrevet, gikk det helt fint. Ikke noe problem i det hele tatt 🙂 Eller; jeg skal innrømme at da jeg hadde strikket noen omganger på kraven trodde jeg at jeg stod fast. Jeg la inn et spørsmål til Dale på Facebook, og mens jeg ventet på svar fortsatte jeg å strikke. Det endte med at jeg fjernet spørsmålet fra siden til Dale ganske raskt.  Jeg ville ikke fremstå som totalt tett i hodet, unødig 🙂 For da jeg stolte på at det som stod var rett, og jeg gjorde akkurat slik det stod beskrevet, ord for ord, maske for maske, ble det riktig. Oppskriften var idiotsikker 🙂

Jakken er jeg veldig fornøyd med, som dere sikkert skjønner. Faktisk så fornøyd at jeg vurderer sterkt å strikke en til 🙂 Den er flott å se på, den er morro å strikke, og det går raskt unna.

Noe som jeg synes er spesielt flott er mansjettene på ermene, som består av 4 strikkede knuter. En liten detalj som setter prikken over den berømte I’en.

Ha en strålende kveld!

This entry was posted in 01Strikk and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

17 Responses to En Dressjakke

 1. Rigmor Burmo says:

  Hei!
  Jeg har beundret det du har strikket tidligere,men dette overgår alt!!! Du verden for et mesterstykke!
  Arbeidene dine overgår alt som legges ut på div. strikkeblogger. Jeg er ofte innom bloggen din, og har fått mye inspirasjon. Men jeg skal ikke strikke meg en dressjakke,nei! Det er helt sikkert!
  God sommer, hilsen Rigmor.

 2. Ingunn says:

  Kjempefin dressjakke! Skjønner godt at du vurderer å strikke en til når denne ble så flott.

  Ha en fortsatt fin kveld!

 3. Anonymous says:

  Den ble virkelig flott. Du er flink. Enig med deg at knutene/knappene på mansjettene gjorde seg. Og, det å følge den oppskriften man slett ikke “forstår” viser seg ofte at det blir helt riktig. Denne blir du helt sikkert å få mye ros for.

 4. Inger-Lise says:

  Den ble “skitlekker” !!!

 5. Turid Opseth says:

  Veldig lekker jakke 🙂 Skjønner at du virkelig kan dette Mvh Turid

 6. Stilig dressjakke du har strikket 🙂

 7. Lisbeth says:

  Nydelig jakke! Knallfin, både snitt og farge 🙂
  Ha en toppers dag!

  Lisbeth

 8. Hobbybruket says:

  Wow den ble super fin og knappene gjorde seg virkelig godt. Helt kart ett godt valg. :o) Atnn du skulle få det til var jeg i grunnen aldri i tvil om. :o)

  Riktig god innspurt mot helgen.

  • Ann Christin says:

   Takk for flott ord og at du hadde troa på meg 😉 Og takk for blomstertipset på bloggen din. I dag kjøpte jeg 3 poser med pioner som står og sjarmerer meg på stua. Ha en strålende helg 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s