Restepute

Etter at jeg hadde laget sengegavlen på hytta satt jeg igjen med en liten smal rest av det blåe stoffet. Da jeg kom hjem fra fjellet, rotet jeg litt rundt i hoppyskapet mitt. Der fant jeg et annet restestoff etter et sjal jeg laget for noen år tilbake. Sjalet har jeg brukt mye til sirrupsnippkjolen. Inspirert som jeg er blitt av redesign-dama hos Kongladesign, bare måtte jeg lage et putetrekk av disse restene.

Jeg har sydd noen putetrekk de siste årene. Da jeg skulle avansere fra putetrekk uten glidlås, les putetrekk som ikke kan vaskes, til putetrekk med glidlås, studerte og studerte jeg på hvordan glidelåser var satt inn på noen kjøpeputer jeg hadde. Jeg forsøkte meg på forskjellige fremgangsmåter før jeg fant ut den “riktige” metoden. Litt treg i oppfattelsen, ja 🙂 Jeg fant til og med en blogg som viser hvordan glidelåsen skal syes inn. Jeg gjorde ikke helt hva den beskrev, men fulgte prinsippet. Jeg hadde ikke tenkt tanken at man kan sy en juksesøm som siden sprettes opp for å få glidelåsen til å sitte er den skal, men så har jeg da aldri gått i sømlære 🙂

Og slik ble puten. Den er 40×60 cm med dun-innerpute. Jeg har nok puter både hjemme og på hytta, derfor tenkte jeg at jeg skulle om noen vil ha den 🙂

Send meg en mail om du er interessert 🙂

This entry was posted in 02Litt interiør and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Restepute

 1. Wood & rose says:

  Virkelig fin pute. Og ja, Kongle-fruen lager mye flotte puter 🙂 hilsen Grethe

 2. Inger-Lise says:

  Veldig fin pute ❤

 3. kongladesign says:

  Så fantastisk å kunne være til inspirasjon! ❤ Puta ble jo virkelig ett harmonisk og sjarmerende skue:) "Ikke som hos nabo'n" denne puta her. Me like!!!
  Jeg krangler stadig med glidelåser i putene mine, så dette skal jeg legge meg på minnet. Takk for tipset ! ha en fortsatt kreativ og fin uke!
  – klem

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s