“Fy-fy” fargekombinasjon

For en stund tilbake ble jeg gjort oppmerksom på at turkis og grønn ikke er “lovlige” fargekombinasjoner i klesverdenen. DET bryr jeg meg lite om 🙂 Jeg har brukt turkis og grønn i både strikkeplagg og smykker flere ganger. Jeg elsker turkis og grønn, og elsker også å kombinere disse to fargene.

Da jeg hadde strikket den første Chanel-toppen i rosa og oransje til Sofie, og skulle plukke ut farger til Silje,(nei, hun fikk faktisk ikke velge farger selv) var det helt naturlig å velge grønn og turkis. Da jeg hadde strikket grønn vrangbord og begynte på glattstrikk med turkis ble jeg bare i så godt humør! Helt fantastisk flott å se på disse 2 fargene sammen. Så jeg har sittet med et bredt smil og strikket denne genseren. Nesten synd at det gikk så fort unna.

Jeg møtte på litt utfordringer da jeg var kommet godt i gang med denne genseren. Vi dro nemlig til fjells for helgen, og jeg glemte å ta med ermpinner og strømpepinner til ermene! Jeg vurderte å dra hjem(8 mil hver vei) for å hente pinnene, eller korte veien ned til det halve og dra til Hønefoss, men Sunnmøringen mente det var bortkastet bruk av bensin.  Det billigste alternativet jeg vurderte var å spikke pinner 🙂 Men så fant jeg ut at jeg kunne strikke ermene frem og tilbake, og at jeg dermed ville komme meg nogen lunde ut av krisen. Selv om denne løsningen ville medføre at jeg måtte sy sammen under ermet, noe som ikke blir 100 % estetisk vakkert etter min smak, men hva skulle jeg gjøre da?

Den flotte lommen med Chanel-knappen gjør jo hele genseren. Denne gangen strikket jeg lommen i kontrastfargen. Det hadde seg slik at jeg glemte å strikke å sette av masker til lommen da jeg strikket ermet. Jeg måtte ta opp masker og strikke den etter at jeg var ferdig med hele genseren. Det går litt fort unna av og til 🙂 Og siden jeg da skulle ta opp masker, benyttet jeg anledningen til å gjøre genseren litt annerledes enn den første. Angret ikke på det 🙂

I likhet med den første Chanel-genseren jeg strikket brukte jeg Lerke fra Dale også på nr. 2. Lerke består av Merinoull og Egyptisk bomull. Ganske så eksotisk, spør du meg 🙂 Lerke kommer i helt fantastisk spreke farger. Se fargekartet her. Jeg ser ikke bort ifra at jeg kommer til å strikke en Chanel-genser til meg selv i fargene lilla(4845) og rosa(fargenr 4626). Det som er helt sikkert er at jeg ila. sommeren skal strikke en ny sikk-sakk kjole i Lerke og farger turkis og oransje 🙂 Jeg gleder meg 🙂

This entry was posted in 01Strikk and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to “Fy-fy” fargekombinasjon

 1. hobbybloggerne says:

  Utrolig fine farger og kjempefin sammen også. 🙂

 2. Den “loven” har gått meg hus forbi, likegreit egentlig for eg syns fargene er kjempefine sammen 🙂 nydelig genser.

 3. Inger-Lise says:

  æ gjør også som det passe mæ !!!

 4. Marianne says:

  Kjempefine gensere, Ann Christin!
  Du strikker utrolig fort. Tror ikke Marie hadde fått sin før til sommerferien, hvis jeg hadde prøvd meg:)

 5. Litjjenta says:

  Så lekkert. Fikk bladd gjennom MbyM i dag og lurer på om jeg må handle inn mer garn ;o)

 6. kongladesign says:

  Herlig, Ann Kristin! jeg elsker folk som står for noe, klarer å tenke sjæl og våger!!! ;)))
  Begge disse chanel-variantene ble superkule og har ett flott snitt.Detta kan du!
  Raglandfelling skal abosolutt på banen igjen hos meg også 🙂 Ha en fin dag!
  – klemz

 7. Cathrine says:

  Ha ha ha 🙂 Begge toppane vart kjempeherlige!!! Akkurat slike fy-fy-kombinasjonar som ej elskar 😉 Og for ein reserstrikkar du e!

 8. christine says:

  Veldig fin vrangbord også!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s