Sirruppsnipp-lue

For en tid tilbake strikket jeg denne kjolen sirrupsnipp-kjolen(sjalet har jeg også laget 🙂 )

Den er en Pt-design fra hefte 87, strikket med Pt5 på pinne 3,5. Navnet sirrupsnipp kommer av mønsteret som ser ut som sirrupsnipper 🙂 Dette mønsteret er bare helt fantastisk dekorativt, og utrolig morsomt å strikke! Da jeg var ferdig med kjolen slo det meg at dette mønsteret hadde vært ideelt på en posete lue. Det ble med det.

Nå er jeg jo i luemodus. Siden forrige innlegg har jeg strikket 2 luer til. En som står til utstilling på Lille Nøstet, og en beige, som egentlig var planlagt brun, for brun lue har jeg jo fra før!

Siden jeg har strikket så mange luer til eget bruk kommer denne til å havne under et juletre om ikke lenge 🙂 For når jeg nå har strikket en beige sirrupsnittp-lue, trenger jeg ikke å beholde denne selv.

Til sirrupsnipp-luen la jeg opp 80 masker på pinne 4,5, og strikket 2r, 2vr ca 4 cm. Økte så til 120 m, og strikket sirrupsnipp’ene. Luen ble til mens jeg strikket, slik det ofte er når jeg skal strikke noe. Jeg felte ganske kjapt på slutten, etter innfallsmetoden. Nederst langs kanten heklet jeg fastmasker, for at den skulle sitte litt bedre rundt hodet. Det var utrolig morro å strikke sirrupsnipper igjen. Jeg greide nesten ikke å legge meg i går kveld, skulle ha strikket litt mer 🙂

Jeg synes resultatet ble overraskende bra. Men som det ofte er med prototyper har denne luen et klart forbedringspotensiale. Neste gang legger jeg opp litt færre masker for at den skal sitte litt strammere rundt hodet, men jeg vil øke litt flere masker etter vrangborden. I tillegg bør jeg ha en litt bedre strategi for fellingen 🙂 Den skal jeg tenke litt på 🙂

Da tror jeg at jeg har nok luer for en stund 🙂

This entry was posted in 01Strikk and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Sirruppsnipp-lue

 1. Ingunn says:

  Kjempefin kjole du har strikka! Flotte luer også, hver på sin måte. Favoritten er nok den med sirupsnippmønster. Fortsatt fin førjulstid!

 2. Jarle Heitmann says:

  Hei.

  Vi i LHL, Landsforeningen for hjerte- og lungesyke, skal i anledningen vår hjertelig hilsen- kampanje 8.2 – 8.3, ha en aktivitet vi kaller for “Strikk for hjertet”. Målsetningen er å kle Norge med strikkede røde hjerter.

  Kunne dere sende meg en e-post med e-postadressene deres? For jeg har mer info til dere og en utfordring.

  mvh.

  Jarle Heitmann
  jarle.heitmann@lhl.no

 3. wenche soltvedt says:

  Hei igjen.
  Så kjekt å se at du har strikka også denne samme som jeg. Jeg har strikka denne i sort og er veldig mye brukt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s