Luer

Vinteren og kulden er ikke her helt ennå, men luer er godt å ha allikevel, for plutselig er snøen og kulden her, og da er luene klare. Duskene i forskjellige farger inspirerer meg til å strikke mange luer. Jeg får ikke nok av disse luene!

Jeg har strikket noen enkle med garnet Mitu som er 50 % alpakka og 50 % ull. Den blåe, brune og turkise dusken har jeg kjøpt hos Strikkeriet på Kjelsås. Den hvite kommer fra Lille Nøstet på Eiksmarka, hvor jeg også kjøpte Mitu-garnet.

Jeg brukte pinne 4,5 og la opp 84 masker. Strikket 2r, 2vr til arbeidet målte 28 cm. Felte så 2 og 2 masker til jeg hadde 42 masker igjen. Strikket 2 omganger med glattstrikk. Felte igjen 2 og 2 masker til jeg hadde 21 masker igjen, som jeg trakk tråden igjennom om snurpet sammen. Superenkelt!

Duskene har trykknapp i rumpa, slik at duskene kan tas av og på, og man kan selvsagt bytte duskene mellom luene om man har flere.

Denne svarte og turkise lua hadde jeg egentlig tenkt å bruke til en svart og grå ulljakke jeg har på når jeg går tur med bikkja. Da den var ferdig og jeg fikk den på hodet så jeg jo at jeg ikke kler svart, noe jeg egentlig visste fra før. Men jeg vet om noen som kler svart mye bedre enn meg selv, så luen er pakket inn og er allerede på vei til henne. Jeg håper hun vil like den 🙂

Denne blåe lua strikket jeg til en rosa og blå skijakke jeg har. Den passer perfekt.

Nå planlegger jeg å strikke en brun lue. Da jeg kjøpte den turkise og blåe, fikk jeg også med meg en ny brun dusk, som jeg har satt på copyhat’en fra i fjor. Den mørkebrune dusken som jeg tok av copy hat’en skal straks få en ny følgesvenn.

Nå strikkes det julekuler og luer an mass her hos meg. Når en lue er ferdig strikker jeg en julekule, osv. Godt å variere litt slik at jeg ikke går lei 🙂

This entry was posted in 01Strikk and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s