Småting

Jeg har strikkesperre. Finner ikke det “riktige”, store, prosjektet jeg har lyst til å starte på. Jeg har vært på Lille Nøstet utallige ganger den siste uken. Funderer om jeg skal strikke en alternativ Marius-kjole. Jeg har tegnet mønsteret, men greier ikke å lande på fargevalget. Har bladd i mange oppskrifthefter, men ingenting føles helt riktig. Nå har jeg hørt at den beste medisinen mot skrivesperre for forfattere er bare å skrive, så da er det vel bare å strikke, da 🙂 Og det har jeg gjort. Småting.

Jeg har strikket nye luer til jentene, men ikke fått montert dem, så de får dere ikke se enda. Og så har jeg strikket en deilig myk vest til Silje. Ideen til vesten fikk jeg på et homeparty for barneklær. Der hadde de en grå vest som jeg syntes var litt i dyreste laget, samtidig som jeg tenkte at en slik kan jeg da strikke selv. Den ble ikke slik som den på homepartyet, men fin ble den 🙂


Vesten er strikket med garnet Sterk fra Du Store Alpakke, farge 807, naturlig grå. Det er helt fantastisk mykt og deilig, og flott å se på. Jeg er veldig begeistret for meleringen i dette garnet. Som dere ser har jeg plissèkant nederst, simpelthen fordi jeg elsker plissèkanter, og inkluderer i strikkeprosjektene mine en slik kant så ofte jeg kan 🙂 En så enkel vest trenger et lite blikkfant som denne kanten gir. Rundt halsen og ermene strikket jeg perlekant, 4 omganger.

Silje er så fornøyd at hun konstaterte at denne skulle hun ha på seg på skolen i morgen den dag, da hun fikk den på seg i kveld. Og Sofie er veldig fornærmet for at jeg ikke umiddelbart har planer om å strikke en til henne 🙂 Jeg tror jeg vil strikke en slik til meg selv også, en gang. Jeg setter 2 stk. Sterk-vester på lista over fremtidige prosjekt. For det neste lille prosjektet som står for døren er en jakke/vest uten ermer i garnet Monjita fra Dale. Garnet er innkjøpt og jakken påbegynt, så dette prosjektet blir realisert.

Jeg kaller det et lite prosjekt for jakken skal strikkes med pinne str. 7. DET burde gå unna i en fei 🙂 Her ser dere oppskriften. Jeg dropper ermene. Så kan jeg bruke den til den fantastiske blusen som CatY laget til meg for en uke siden. Her ser dere den. Oppskriften på jakken bruker Drops Puddel, men jeg vil strikke den med Dales Monjita. Jeg tror det blir vellykket 🙂 Det både føles og ser ut som en sau etterhvert som jeg strikker. En  jakke/vest det blir deilig å slenge på seg nå som det blir kaldere og kaldere 🙂

This entry was posted in 01Strikk and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s