Helgens søtsaker

Hva annet kan man vel finne på når været er grått og trist, enn å bake??? Ikke så mye annet, synes nå jeg. I helgen, mens regnet har sildret, har jeg bakt cake pops og muffins. Min kollega, Stine, som er en fantastisk baker/konditor/kokk, hadde med seg cake pops på jobb da vi skulle feire fødselsdagen hennes tidligere denne måneden. De både så og smakte helt fantastisk! Stine inspirerte meg til å forsøke å lage disse herligheten.

Jeg lagde noen forrige helg som jeg tok med meg til min bror og svigerinne da vi spiste middag der. Det var første gangen jeg laget slike pops, og jeg skjønte at jeg må trene litt mer for at de skal bli like delikate som Stines 🙂 De smakte fantastisk men jeg var ikke fornøyd med finishen. Så i helgen har jeg trent 🙂 Manuela har også laget flere varianter av disse popsene. Se bloggen hennes her.

Basisen for cake popsene er  brownies. Jeg brukte en oppskrift som jeg fikk for 7 år siden av Emma, den svenske praktikanten til jentene. Den er SUPERGOD, og er gjenganger i alle bursdager  her i huset. Barna elsker dem, og blir aldri lei dem. Jeg blandet vanilje ekstrakt, 2 ss, sammen med most brownies. Til trekk smeltet jeg jordbærsjokolade i vannbad. De ble himmelsk gode 🙂

Søndag morgen lagde jeg sjokolademuffins. Disse pyntet jeg med smørkrem. Sluttfinishen overlot jeg til jentene, som pyntet med sølvkuler og lilla kuler. De lilla kulene var opprinnelig hvite, som jeg farget med lavendelfarget fargepulver.

Muffinsene var like gode som de ser ut 🙂 De spiste vi til ettermiddagskaffen. Det var ikke lett å stoppe etter en, for disse var kjempegode 🙂

This entry was posted in 07Litt mat and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Helgens søtsaker

  1. I like it when folks get together and share opinions.

    Great website, stick with it!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s