Tovede Kamel Tøfler

Påsken ble ikke helt slik jeg planla den, strikkemessig. Jeg kom over noe kjempebillig Eskimogarn av fargen kamel(fargen ser rosa ut på dette bildet) rett før jeg dro til fjells. Garnet ble til tovede tøfler til jentene mine, som har vokst ut av sine gamle tøfler på hytta. Dermed ble den duse jentejakken lagt på vent i noen dager.

Jeg fant oppskriften på tøflene på garnstudio for lenge siden, og la dem på listen over fremtidige prosjekt. Da jeg kom over det billige garnet hos Lille Nøstet, var det opplagt at dette prosjektet skulle gjennomføres i påsken. 

Tøflene strikkes på pinne 8, noe jeg ikke trives så veldig godt med. Jeg strikker, av ukjent grunn, mye strammere med tykke pinner, noe som går ut over pekefingeren på høyre hånd. Pekefingeren protesterte nesten høylydt etter at det første paret var ferdig, så da tok jeg en pause et par dager og strikket på den duse jentejakken. Skal si det var stor overgang å gå fra strikking med pinne 8 til 2.5 som jakken strikkes med:)

Jeg brukte litt mer garn enn hva som oppskriften la opp til. Tøflene er strikket i størrelse 35/37, og jeg brukte 300 gram til hvert par.

Jeg har ikke tovet tidligere. Men har vært fasinert over at strikket arbeid kan endre struktur slik det gjør når det toves. Toving kan absolutt anbefales. Kjempemorro!

Tøflene ble kjempepopulære hos jentene 🙂

This entry was posted in 01Strikk and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s