En dus jentejakke

Mitt neste prosjekt er en lys baby rosa jakke til en av jentene mine. De arvet en jakke i mintgrønn fra NOA NOA, som er rillestrikket. Siden de kun har èn slik jakke, samt at jeg nå er prosjektløs, vil jeg gå i gang med å strikke en maken, i lys rosa og med alpakka garn.

Jeg er veldig fornøyd med min nye Ragnhild-vest. Deilig, myk og yndig. Til denne barnejakken ønsket jeg meg egentlig et alpakkagarn som er litt tykker enn alpakkaen fra Drops, som jeg brukte på Ragnhild, men ikke for tykt heller. Jeg ønsker at denne jakken også skal være yndig, og da bør garnet være ganske tynt. Jeg ønsket meg et alpakkagarn med strikkepinnetykkelse 3-3,5, men endte opp med Tynn Alpakka fra Du Store Alpakka med anbefalt strikkepinnetykkelse 2,5-3, og jeg strikker med pinne 2,5.

Jeg la opp 250 masker, basert på strikkefastheten på garnet. Jeg er litt usikker på hvor fast/løst jeg strikker på så tynne pinner. Det ble for stort, så jeg måtte rekke opp og begynne på nytt. Så nå har jeg lagt opp 215 masker, og satser på at det blir riktig. Jeg skal strikke alle delene frem og tilbake, og raglanfelle. Kanskje jeg kommer til å hekle en rad med fastmasker langt alle kanter 🙂

Denne jakken blir mitt påskeprosjekt i år. Siden det nå er meldt sol og høye temperaturer på fjellet dit vi skal, er det mulig jeg bør kjøpe med meg garn til en jakke til. Kjenner jeg jentene mine rett blir det ikke ro å få før jeg har strikket en til dem begge 🙂 Det blir nok mye strikking i neste uke 🙂 GOD PÅSKE!

This entry was posted in 01Strikk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s