Oldemor, mormor eller bestemorruter på tunika

Denne tunikaen fant jeg nesten ferdig nederst i strikkekurven min i går. Jeg strikket den ferdig, og heklet noen av oldemor(mormor eller bestemor)rutene i fjor vår, og så la jeg bort hele prosjektet. Jeg synes det er greit å hekle litt, men tanken på og skulle hekle 20 slike ruter tok knekken på motivasjonen min, og tunikaen ble altså liggende nesten ferdig, godt gjemt i nesten et år.

Oppskriften til denne tunikaen fant jeg på garnstudio sine sider. Jeg har strikket med Petunia i stedet for Muskat, og jeg valgte litt andre farger enn i oppskriften. 

Den opprinnelige planen var å hekle alle rutene som oppskriften sa, men motet sviktet. Jeg heklet 4 til fronten. Som du ser er de ikke helt like. Det er fordi jeg eksperimenterte litt mens jeg heklet. Og så greide jeg ikke å bestemme meg helt for hvilken jeg syntes var best. Den rosa har litt mange hull noe som gjør den litt vel gjennomsiktig på et litt uheldig sted 🙂 Den lilla er litt tettere, så jeg endte med et kompromiss; 2 av hver. 

I stedet for å ha 16 ruter til den nederste kanten, heklet jeg i stedet en picotkant, som er den samme som jeg heklet på Kaoskjolen. Dermed ble ikke skjørtet så langt, og det ble en tunika i stedet for kjole. Tunikaen har hullebord i forskjellige farger flere steder, noe som virkelig gjør seg på en tunika som kunne vært ganske så kjedelig uten.

Så nå er det bare å vente på at sommeren kommmer, varm og deilig, slik at oldemorrutene endelig får luftet seg 🙂

This entry was posted in 01Strikk and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s