Kongler og Hullkant

Jeg må si at det gjør seg virkelig med litt kongler og hullkant på en kjole. Kjole med Havutsikt er ferdig og den har begge deler. Hullkant har jeg strikket utallige ganger tidligere, både for å lage en pen brett på de populære båthalsene på 80-taller, om noen husker dem, eller for å tre i strikk på ullbukser og skjørt. Kjole med Havutsikt har hullkant både ved midjen og rundt halsen, og begge steder for å holde en snor med kongler! Virkelig dekorativt.

Konglene er heklet, og det var en ny erfaring for min del. Det gikk fort unna, og jeg må si de gjorde seg strålende på denne kjolen. Kommer til å vurdere slike på andre kjoler fra nå av. Er ikke nødvendig med noe smykke til denne kjolen, da konglene fungerer som nettopp det:)

Erfaringene som jeg ønsker å dele med dere er at det tar lang tid å strikke selve volangskjørtet, sammenlignet med bærestykket. Jeg brukte 2,5 uker på skjørtet, og 3 dager på resten. I iverent etter å få kjolen ferdig holdt jeg på å hekle ferdig begge konglene på snoren før jeg tredde i snoren i hullkanten.  Det hadde jo ikke gått spesielt bra. Det stod ikke spesifikt i oppskriften at man skulle hekle den ene konglen, tre i snoren, og hekle den andre konglen etterpå. Den som slavisk følger oppskriften vil gå på en smell her:)

Om du vil ta kjolen nærmere i øyesyn blir den å finne på Lille Nøstet på Eiksmarka ganske snart. Jeg skal ihvertfall levere den der i morgen:)

    

This entry was posted in 01Strikk and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s