The Lane Kim Sweater

For omtrent et år siden satt jeg og så på en episode av Gilmore Girls. Serien er en av de bedre, med hardarbeidende Lorelai, hennes helt håpløst snobbete foreldre og hennes super intelligente datter Rory som befinner seg midt i mellom sin mor og besteforeldre, som ikke har særlig god kjemi.

Siden serien nå sendes i tidsperioden som våre barn har lov til å se på tv, er det ikke ofte jeg får fulgt med jentene i Gilmore. Men denne ettermiddagen var alle opptatt på andre hold, og jeg fikk med meg en episode. Der fikk jeg se en genser som Rorys venninne, Lane, hadde på seg, og jeg falt pladask. Den må jeg bare strikke. Og det gjorde jeg selvsagt. Genseren ble helt sikkert ikke helt lik dem som Lane hadde på seg, men fornøyd ble jeg, og det er det viktigste.

Genseren er kort, den går til midjen, og det er nettopp poenget. Den skal markere midjen. Jeg brukte Pt3, som er ganske tykt garn, og pinner nr. 5, og det gikk fort. Jeg strikket rundfelling, som jeg liker veldig godt, fordi jeg da slipper å sy inn ermene. Jeg er ikke så veldig glad i å montere plaggene. Mønsteret tegnet jeg under veis mens jeg strikket.

Skjerfet på bildet er et Tine Solheim-skjerf, og består av en tykk flette strikket med Alfa på pinne nr 10, og en heklet volang av mohair garn ytterst. Oppskriften på skjerfet finnes i boken “Maskeball” av Tine Solheim.

This entry was posted in 01Strikk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s