Kjole Med Havutsikt

Mitt nåværende strikkeprosjekt er Kjole Med Havutsikt. Dette er en kjole som strikkes med garnet Fabel fra Drops og farge Ocean View, derav navnet på kjolen 🙂 Oppskriften finner du på garnstudio.no og oppskriften er 128-1.

Jeg har aldri strikket med garnet Fabel tidligere. Det er et ullgarn med 25 % polymid, og det er fantastisk mykt. Faktisk vurderer jeg sterkt å strikke et sjal når jeg er ferdig med kjolen, nettopp fordi jeg tror det vil være veldig behagelig å ha det inntil huden. Kløfaktoren er altså liten.

Fabel garnet er iflg. Drops et sokkegarn! Jeg falt for det pga. dets meleringer av farger. Det er med andre ord et festlig og slitesterkt garn, og finnes i mange fargesjatteringer. Sjekk ut fargekartet på garnstudios sider.

Men tilbake til selve kjolen. Skjørtet strikkes opp og ned – Det strikkes opp og ned, opp og nedopp og ned. Forklart litt annerledes; man legger ikke opp et antall masker og strikker rundt og oppover, men på tvers. Det gjør at man mye lettere vil kunne strikke et skjørt/kjole som passer perfekt til din figur, fordi du simpelthen stopper å strikke når du er kommet rundt din egen midje. Men, når du først har lagt opp et antall masker så blir lengden det den blir. Den kan du ikke endre på under veis som du kan om du strikker på tradisjonelt vis, oppover.

Trådene du ser til høyre på bildet er merkene for når man skal snu. Som du ser av bildet er ikke hver pinne strikket helt til endes, men man stopper på 16 forskjellige steder på skjørtet for å strikke tilbake. Dette kalles visst forkortede pinner. Dermed blir det mye vidde nede og akkurat passe i midjen.

Som sagt er det mye vidde nede på skjørtet, og dermed mye som skal strikkes, og det tar tid. Akkurat nå er jeg halvveis med skjørtet, og gleder meg veldig til jeg skal begynne på bærestykket.

This entry was posted in 01Strikk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s